Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Gemeente Haarlemmermeer trots op economische veerkracht

Haarlemmermeer heeft de recessie als beste doorstaan, aldus het jaarlijks onderzoek van Elsevier naar de stand haarlemmermeer_raadvan de lokale economie. Dat onderzoek beoordeelt de gemeenten aan de hand van veertig indicatoren, zowel op het gebied van de economische structuur als van de dynamiek. 

De gemeente Haarlemmermeer is trots op deze herhaalde uitverkiezing tot economisch sterkste gemeente van Nederland. Burgemeester Weterings van Haarlemmermeer is duidelijk: “Het is prachtig dat wij onze eerste plaats hebben weten vast te houden als economische toplocatie. Vanzelfsprekend is het daarbij van groot belang dat onze nationale luchthaven Schiphol op ons grondgebied ligt, die ook tijdens de recessie is blijven doorgroeien. Het gemeentebestuur heeft daarnaast in de, sinds 2008 heersende economische crisis, honderden miljoenen geïnvesteerd in de lokale economie. Met ons onderscheidend lokaal economisch beleid hebben we bijgedragen aan een goed vestigingsklimaat en aan het gezond houden van Haarlemmermeer. En dat blijven we doen.”

Anticyclisch investeren in de lokale economie

In de afgelopen en de komende jaren is en wordt geïnvesteerd in  projecten als de onderwijshuisvesting (€ 80 miljoen) en het Cultuurgebouw (€ 50 miljoen). Maar ook in sport en groen met het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (€ 54 miljoen), de nieuwe honkbalaccommodatie voor hoofdklasser De Pioniers (€ 11 miljoen) en Park21 met een omvang van 900 hectare in het centrum van de polder. En er wordt geïnvesteerd in de parkeer- en reisvoorziening Beukenhorst-Zuid bij NS-station Hoofddorp (€ 6 miljoen), winkelcentra Hoofddorp en woonboulevard Cruquius, en in beheer (€ 50 miljoen), infrastructurele en andere projecten van het Deltaplan Bereikbaarheid (€ 40 miljoen), het waterplan (€ 5 miljoen) en verdere verbetering van de dienstverlening aan inwoners, forensen en bezoekers (€ 13 miljoen).

En ook in allerlei duurzame projecten zoals bij de kantorenlocatie Beukenhorst-Zuid met Park 20/20 en het Duurzaam Bedrijf ter stimulering van duurzame projecten van het bedrijfsleven (€ 11 miljoen). Al deze investeringen zijn niet gestuit door de sinds 2008 heersende economische crisis. Met de al bijna 160 jaar durende pioniersmentaliteit heeft de gemeente Haarlemmermeer bewust gekozen voor het anticyclisch investeren.

Door Redactie | Gepubliceerd op 12 april 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email