Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Gemeente Amstelveen vindt oplossing voor leegstand voormalige bibliotheek

Het college van B&W van gemeente Amstelveen is van plan om de voormalige bibliotheek aan Orion 19 een nieuwe Bibliotheek_1bestemming te geven. Het gebouw staat al bijna drie jaar voor de helft leeg. Toen begin 2012 de bibliotheek Middenhoven vertrok is de helft van het pand verhuurd aan RTV Amstelveen en de andere helft staat sindsdien leeg. Tijd voor actie, zo vindt de gemeente Amstelveen.

Het gebouw staat voor de helft leeg en de omliggende scholen kampen met lokalentekort. Het college van B&W heeft dan ook het plan opgevat om in het leegstaande gebouw klaslokalen te realiseren voor de scholen om zo extra ruimte te creëren. De gemeente en de Vereniging van Eigenaren van het gebouw zijn in overleg hierover. Omdat de leegstand de wijk verloederd, heeft de gemeente er vertrouwen in dat de VvE toestemming gaat geven voor de herbestemming. Vorige week maandag is al gestart met het schoonmaken van de gevel van het gebouw.

RTV Amstelveen zat voorheen in het, inmiddels gesloopte, gebouw aan de Van den Heuven Goedhartlaan. De voormalige bibliotheek is verbouwd voor een bedrag van €685.000,-.

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email