Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

UPDATE: Fondsbeheer Zeuven Meeren vastgoedfondsen failliet verklaard

Gisteren is het faillissement uitgesproken van het Zeuven Meeren Fondsbeheer BV. De al in oktober 2012 door toezichthouder AFM aangestelde stille curator Jasper Berkenbosch van DLA Piper, tevens door de rechtbank aangesteld als faillissementscurator, zoekt nu naar een oplossing om het beheer van een drietal vastgoedfondsen voort te zetten. 

Met Annexum is een overeenkomst onder opschortende voorwaarden afgesloten om het beheer van de fondsen over te dragen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze voorwaarden zijn ingevuld. Dat meldt Hans Hiensch die sinds eind augustus 2012 bij het Zeuven Meeren Fondsbeheer BV betrokken is als interim directeur om daar orde op zaken te zetten. ivermectin for adults

UPDATE 19/11: Huib Boissevain, directeur/oprichter van Annexum bevestigt dat zijn bedrijf wordt genoemd als een partij die het fondsbeheer van de Zeuven Meeren vastgoedfondsen over kan nemen, “Mij is door de curator  gevraagd of wij hem hierbij kunnen helpen. Ons antwoord was ja. We hebben nu verder niets meer van hem gehoord. Als hij zich weer bij ons meldt dan praten we verder. Meer is op dit moment niet te melden”, zegt Boissevain.

Vastgoedfondsen wees geworden

Waar lag het aan dat toch een faillissement is uitgesproken? “Simpel gezegd: de kosten waren hoger dan de opbrengsten. Bovendien zijn er problemen bij de vastgoedfondsen waarover het beheer is gevoerd. ivermectin tablets germany En dan hebben we recentelijk ook de twee ton boete van DNB voor het Hotelfonds aan onze broek gehad, waartegen bezwaar is gemaakt”, zegt Hiensch. “Feitelijk zijn door het omvallen van de beheerder de vastgoedfondsen wees geworden. Vandaar de overeenkomst met Annexum. ”

Annexum was nog niet bereikbaar voor commentaar. Zeuven Meeren FondsbeheerBV, lid van branchevereniging Forumvast, voerde het beheer over het Vastgoedfonds NV (inclusief Duitsland BV), het Agrifonds BV en het eerdergenoemde Hotelfonds BV.

Pikant detail

Pikant is dat de laatst opgelegde boete van DNB een bruggetje slaat naar Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten, eigenaar van beleggerswebsite IEX, die ook Participaties.nl exploiteert met nieuws over de vastgoedCV-sector.  Zo blijkt dat het Zeuven Meeren Hotelfonds – dat  €2,4 miljoen van particuliere beleggers heeft aangetrokken –  investeert in Danzep Hotel Real Estate CV en Benelux Hotel Exploitatie. heatlh canada ivermectin Laatstgenoemde is betrokken bij het Amsterdamse EasyHotel, met onder meer Veldhuyzen van Zanten als beherend vennoot.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 november 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email