Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Fondsaanbieder Westplan haalt crisis in

Westplan kijkt terug op een zeer geslaagd 2012 met een totaalrendement van 20,5% over haar Amerikaanse westplan_nieuwsberichthuurwoningportefeuille. Westplan is met name actief in de zuidelijke staten en juist daar lijkt het economisch herstel zich te concentreren. “Banengroei is het toverwoord in de wereld van huurwoningen” aldus Taco Ulrich, directeur Westplan Investors NV. Door de toegenomen vraag kunnen we de huren verhogen. Het netto operationele inkomen is gestegen met 10,4%, de gemiddelde huurbezetting lag eind 2012 op 92,2%.

Het totaalrendement van 20,5% bestaat uit een direct rendement van 4,8% en een indirect rendement van 15,7%. Momenteel bedraagt de totale waarde van de huurwoningportefeuille van Westplan ruim $ 850 miljoen.

Taco Ulrich: “Voor 2013 verwachten wij een verdere groei van zowel de waarde als het direct rendement. De cashflow zal naar verwachting op 7% per jaar uitkomen.”

Over Westplan Investors Westplan is een beleggingsonderneming die voor institutionele en particuliere beleggers fondsen initieert met een focus op huurwoningen en supermarkten in het zuiden van de VS in en rondom grote steden. In totaal bezit Westplan 9.127 huurwoningen en circa 92.000 m2 commercieel vastgoed in de VS.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick van Harderwijk of Taco Ulrich op telefoonnummer 0252-433455 of info@westplan.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 februari 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email