Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Europese vastgoedfondsen wacht een uitdagend 2017

europese_centrale_bankDe vastgoedanalisten van de Britse afdeling van JP Morgan hebben hun vooruitzicht over het komende jaar bekend gemaakt. De experts verwachten dat de vastgoedfondsen op de Europese beurzen een spannend jaar staat te wachten.

Op de eerste plaats zullen vastgoedfondsen in Groot-Brittannië te maken krijgen met toenemende inflatie, veroorzaakt door het Brexit proces. De inflatie van de pond wordt op het laatste kwartaal van 2017 geschat op 2,8%.

Vastgoedfondsen op continentaal Europa krijgen te maken met een andere vorm van tegenwind. De Europese Centrale Bank heeft aangekondigd het opkoopprogramma van staatsobligaties af te bouwen, waardoor het effectieve rendement van deze obligaties zal stijgen. De yield van 10-jaars Duits staatspapier, welke gezien wordt als de standaard voor Europese obligaties, zal naar 0,9% stijgen. Vastgoedfondsen van kaliber worden op deze manier minder aantrekkelijk als safe haven.

Toch zijn deze ontwikkelingen volgens de kenners niet enkel negatief. De waarde van veel aandelen zijn in de afgelopen jaren al gezakt door de opeenvolgende slechte ontwikkelingen waardoor deze voor steeds meer investeerders interessant worden.

De analisten rekenen Capital, KWE, Unite, Hammerson, Regional en het Nederlandse Wereldhave tot de favorieten. Het totaal rendement van Wereldhave heeft, evenals Hammerson, de potentie om met 32% te stijgen. De gemiddelde potentiële stijging van het totaalrendement van de Europese vastgoedfondsen wordt geschat op 17%. Green REIT, Deutsche Wohnen, Hansteen, Cofinimmo en St Modwen worden gezien als de verliezers.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 februari 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email