Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Emissie IMMO Huurwoningfonds Nederland snel voltekend

De emissie van het door fondsaanbieder Holland Immo Group gelanceerde IMMO Huurwoningfonds Nederland was na ruim vijf weken voltekend. De totale emissie bedroeg €23 miljoen verdeeld over 4.600 participaties van €5.000. Het fondsvolume bedraagt €53,5 miljoen. Hiervan wordt €30,5 miljoen hypothecair gefinancierd. Oprichting van het fonds vindt plaats op 20 juli 2017.

IMMO Huurwoningfonds Nederland belegt in de door Certitudo Capital verkochte iResidence Portefeuille II, bestaande uit vijf binnenstedelijke appartementencomplexen in de steden Dordrecht, Rotterdam, Zoetermeer en Arnhem. Het betreft voormalige kantoorgebouwen die in 2016 zijn herontwikkeld en getransformeerd tot appartementencomplexen met in totaal 375 appartementen en ruim 400 parkeerplaatsen. Deze zijn gelegen in een aantrekkelijke woonomgeving en richten zich op de doelgroep young professionals.

Het verwachte totaalrendement bedraagt 8,5% op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 5,5% per jaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor Winkelfonds Duitsland 15, waarvan de introductie na de zomer 2017 wordt verwacht. Ook wordt gewerkt aan nieuwe woningfondsen, zowel in het segment young professionals als in het woonzorg segment voor ouderen, alsmede aan een nieuw parkeergaragefonds.

Holland Immo Group heeft sinds 2001 in totaal 36 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van €980 miljoen. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in winkels, woningen en parkeergarages. De sinds 2008 geïnitieerde vijftien Duitse winkelfondsen hebben een gezamenlijk investeringsvolume van €350 miljoen. De sinds eind 2012 opgezette vijf parkeergaragefondsen hebben een totaal investeringsvolume van €80 miljoen. Vanaf 2016 is de beleggingsstrategie tevens gericht op woonzorg concepten voor ouderen en transformaties naar woningen voor jongeren, beide snel groeiende niches binnen de woningmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Kühl.

Eindhoven, 12 juli 2017

Manfred Kühl

Directievoorzitter

Holland Immo Group B.V.

Tel. +31 40 2352635

Door Redactie | Gepubliceerd op 12 juli 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email