Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Eerste winkelvastgoedfonds Homburg Capital en Holland Immo Group na twee weken voltekend

Het eerste gezamenlijke winkelvastgoedfonds van Homburg Capital (HC), voorheen Homburg Participaties, en Holland Immo Group (HIG) , Winkelvastgoedfonds Duitsland NV genaamd, is binnen twee weken na introductie voltekend. Met deze emissie hebben HC en HIG gezamenlijk 1.015 certificaten geplaatst ter waarde van € 5,1 miljoen. De belangstelling overtrof dit bedrag ruimschoots. Dit fonds belegt in nieuwe Duitse supermarkten en discountmarkten (food en non-food). De vastgoedportefeuille bestaat uit drie winkellocaties gelegen in Bremerhaven (deelstaat Bremen), Osnabrück (deelstaat Niedersachsen) en Uhingen (deelstaat Baden Württemberg) met als huurders Lidl, Penny, KiK, Edeka, Rossmann, dm-drogeriemarkt, Bäckerei Wellmann en AWG. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt ca. 12,5 jaar. De looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het verwachte totaalrendement komt uit op 10% per jaar, waarvan 8% direct uitkeerbaar. Het totale investeringsvolume bedroeg ca. € 12,9 miljoen, waarvan ca. € 7,8 miljoen (ca. 60%) hypothecair is gefinancierd bij de Duitse WGZ Bank.

HC en HIG verwachten medio mei een tweede, vergelijkbaar Duits winkelvastgoedfonds te introduceren. Het object- en huurdersprofiel, en het rendement- en risicoprofiel van dit tweede gezamenlijke fonds zal, naar verwachting, overeenkomen met dat van het eerste. De belangrijkste huurders zijn Rewe, Edeka, Penny, Rossmann, Takko en dm-Drogerie. Het betreft vier nieuwe winkellocaties gelegen in West-Duitsland. De resterende looptijd van de huurcontracten is ca. 14 jaar. Het investeringsvolume bedraagt ca. € 20 miljoen, waarvan ca. 60% hypothecair zal worden gefinancierd. Het verwachte direct uitkeerbare rendement zal op 8% per jaar liggen en het verwachte totaalrendement op ca. 9-10% per jaar.

HC is onderdeel van de Homburg groep en is al jarenlang marktleider in Nederland bij het initiëren en begeleiden van emissies van nieuwe vastgoedbeleggingen en het beheren van bestaande vastgoedfondsen. HIG is een top tien aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelbeleggingen in Nederland en Duitsland.

Door Redactie | Gepubliceerd op 15 maart 2010