Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Een bijzondere aankoop naast “The Battery Atlanta”

VALKENBURG ZH – Vlakbij het nieuwe honkbalstadion van deAtlanta Braves heeft Westplan ruim 3 hectare grond inclusief opstallen gekocht. De huidige kantoren en winkels zullen op termijn worden gesloopt om plaats te maken voor huurwoningen, kantoren en een hotel. Westplan zal de huurwoningen zelf ontwikkelen en de overige grond afstoten.

”Het is een bijzondere aankoop”, zegt directeur van Westplan Taco Ulrich. ”Twee jaar geleden waren we met de eigenaar in gesprek voor de aankoop van een deel van de grond voor de bouw van huurwoningen, onze core business. Op dat moment kwamen we er niet uit met de verkoper. Doordat deze partij in de financiële problemen is geraakt, hebben we begin mei over de gehele kavel beschikking gekregen tegen een zeer goede prijs.”

Bovenaanzicht honkbalstadion Atlanta Braves in Atlanta, Georgia. Westplan gaat vlakbij huurwoningen ontwikkelen.

Bovenaanzicht honkbalstadion Atlanta Braves in Atlanta, Georgia. Westplan gaat vlakbij huurwoningen ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De locatie ligt vrijwel naast The Battery Atlanta, een geweldige nieuwe ontwikkeling rondom het nieuwe Braves stadion met onder andere winkels, woningen, restaurants en kantoren. In totaal is er ongeveer 1 miljard dollar geïnvesteerd in deze gebiedsontwikkeling waar, op z’n Amerikaans gezegd, ”Live, Work and Play” samenkomen.

Voor de wijziging van het bestemmingsplan verwacht Westplan ongeveer 6 maanden nodig te hebben. ”Tot die tijd verhuren we de opstallen en hebben we een contract met de Atlanta Braves voor parkeren tijdens de wedstrijden. Dit scheelt in de kosten”, aldus een goedgehumeurde Ulrich.

De aankoop is gedaan zonder financiering en geheel met eigen vermogen van een kleine groep Nederlandse investeerders en Westplan zelf.

Over Westplan Investors

Westplan Investors investeert al meer dan 20 jaar samen met andere ondernemers in huurwoningprojecten in het zuidoosten van de VS om een bovengemiddeld rendement te behalen. In totaal bezit Westplan 4.651 huurwoningen en circa 50.000 m2 commercieel vastgoed in de VS. Hiermee is Westplan een van de grootste niet-beursgenoteerde vastgoedinvesteerders van Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Taco Ulrich op telefoonnummer +31 (0)252 433 455 of info@westplan.nl. Of bezoek onze website: Westplan.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 mei 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email