Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

ECC Invest investeert in Thailand

Kenmerkend voor veel opkomende landen is een jonge bevolking en een gezonde economie. Ze kennen lage overheidstekorten en exporteren meer dan ze importeren. Bovendien zijn de meeste opkomende landen nog lang niet uitgegroeid. ECC Invest verwacht dat landen als Thailand en Vietnam in de komende jaren gaan behoren tot de belangrijkste groei economieën ter wereld. Het zal dan ook niemand verbazen dat beleggen in opkomende markten de laatste tijd sterk heeft gewonnen aan populariteit. Zeker met de matige groeicijfers van de Nederlandse economie van de afgelopen jaren in het achterhoofd.

Economie in Thailand groeit zeer snel

Na de krimp in 2009 heeft de economie van Thailand in 2010 een sterk herstel laten zien. Voor heel 2010 verwacht het IMF in haar laatste voorspelling (juli) een groei van 7-8%. De Thaise regering gaat in haar laatste raming (juni) uit van een economische groei van 5,5 – 6%, terwijl de Wereldbank met haar voorspelling van 6,1% hier tussen zit.

Deze economische groei is vooral te danken aan de binnenlandse consumptie, de sterk aantrekkende exportsector en de toenemende kapitaalinvesteringen door buitenlandse partijen. Deze investeringen worden gestimuleerd door de Thaise regering.  Zaken doen in Thailand is ‘eenvoudig’. In het rapport ‘Doing Business 2010’, samengesteld door de Wereldbank, komt Thailand goed te voorschijn. Op de lijst van landen, waar het gaat over het gemak van zaken doen, staat Thailand in de rangorde op de 12e plaats.  Hiermee laat het niet alleen veel andere landen in Zuidoost Azië, maar ook veel Westerse landen, ver achter zich.  Nederland staat op deze lijst op de 30e plaats.

Rangorde 2010 volgens rapport Wereldbank:

1 Singapore

2 Nieuw Zeeland

3 Hong Kong, China

4 Verenigde Staten

5 Verenigd Koninkrijk

6 Denemarken

7 Ierland

8 Canada

9 Australië

10 Noorwegen

11 Georgië

12 Thailand

23 Maleisië

30 Nederland

De aantrekkingskracht van Thailand.

Thailand ligt in het hart van Zuidoost Azië en heeft een enorme aantrekkingskracht door:

– Grote rijkdom aan architectuur, cultuur, kookkunst en tradities die typisch Thais zijn.

– Diversiteit van de natuur.

– Aangenaam klimaat.

– Hoog serviceniveau.

– Uitstekende prijs/kwaliteitsverhoudingen.

– Zeer goed wegennet.

– Voortreffelijke en betrouwbare gezondheidszorg.

ECC Invest investeert in Chiang Mai

Chiang Mai ligt ongeveer 700 km ten noorden van Bangkok in het noordwestelijke deel van Thailand, in het noorden grenzend aan Myanmar. De provincie heeft een oppervlakte van ongeveer 20.100 vierkante kilometer en is onderverdeeld in 22 districten en 2 districten “in opbouw”. Met ongeveer 1,7 miljoen inwoners is Chiang Mai na Bangkok de dichtstbevolkte provincie in Thailand. Chiang Mai is een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen van Thailand, gekenmerkt door groei in het segment uiterst exclusieve accommodatie. Het is ook de meest aantrekkelijke toeristische bestemming van Noord-Thailand, met een verscheidenheid aan culturele en sportieve activiteiten. Door de Thaise VVV verstrekte aankomstcijfers over 2009 geven aan dat circa 12 miljoen internationale toeristen het land hebben bezocht. Bovendien is Chiang Mai voor velen een favoriete weekend- en vakantiebestemming. De stad heeft de afgelopen jaren geprofiteerd van initiatieven om de stad te transformeren tot een van de populairste bestemmingen van Thailand, met de uitbreiding van de luchthaven en snelwegen en verbetering van de infrastructuur van de stad. De regering heeft plannen geuit om de stad op basis van prijsconcurrentie te promoten als een bestemming voor vergaderingen, incentives, congressen en beurzen. Door de internationale luchthaven en het uitstekende wegennet beschikt Chiang Mai over een goede infrastructuur. Daarnaast heeft het een prettig klimaat t.o.v. Bangkok, reden voor veel welgestelde inwoners uit Bangkok om voor een tweede huis in Chiang Mai te kiezen.

Enkele andere wetenswaardigheden over Chiang Mai zijn:

– De stad trekt jaarlijks 5,4 miljoen bezoekers waarvan er 1,8 miljoen uit het buitenland komen.

– Chiang Mai geldt als een Medical Hub in de Aziatische regio. Het heeft een groot aantal ziekenhuizen: 30 overheidsziekenhuizen & 14 Private Medical Centers.

– Een groot aantal 4 en 5 sterren hotels: 13 ***** en 35 ****.

– Chiang Mai geldt als het centrum van Educatie. Het herbergt 8 universiteiten met meer dan 100.000 studenten, 6 internationale (Engelstalige) scholen en 12 internationale language scholen.

De EEC Invest investering in de Promenada Chiang Mai Resort Mall

Promenada Chiang Mai Resort Mall is een shopping- en entertainment mall naar internationale normen op drie niveaus, ontworpen in een tropische stijl. Met ongeveer 82.800 m² aan vloeroppervlakte zal het winkelcentrum een belangrijke plaats inruimen voor internationale en lokale merkdetaillisten. Een hoogwaardige supermarkt, modezaken, innovatieve vrijetijdsconcepten, een speeltuin en onderwijsgebied voor kinderen en een bioscoopcomplex zullen ankerhuurders van Promenada Chiang Mai zijn. Het Project zal een grootschalig foodcourt en vele luxe internationale en lokale restaurants omvatten. Promenada Chiang Mai is ontworpen om tegemoet te komen aan de dagelijkse behoeften van een grote geboeide consumentenmarkt en biedt bezoekers een hele dag winkelen en entertainment met de nadruk op vrije tijd, recreatie, eten en drinken en retail. De klanten zullen worden getrakteerd op een ideale mix van hoogwaardige winkels, en op het gevoel het allerbeste te krijgen in een sfeer van absoluut comfort en plezier in een exotisch ontworpen winkelcentrum. Promenada Chiang Mai zal één van de grootste in zijn soort worden in Chiang Mai.

Kenmerken PROMENADA CHIANG MAI Resort Mall

– Chiang Mai’s eerste “lifestyle destination mall”.

– 82.800 m2 (GFA) / 48.951 m2 (NLA) / 3 verdiepingen (inclusief parkeergarage).

– Strategische ligging op slechts 10 minuten van de binnenstad en 10 minuten van Chiang Mai international airport

– Opleveringsdatum: kwartaal 3, 2012.

Door Redactie | Gepubliceerd op 3 februari 2011