Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Duitse belegger Union slaat opnieuw toe in Amsterdam

Het geld klotst tegen de plinten bij de Duitse investmentmanager Union. Nog geen drie maanden na de aankopen RadissonAmsterdamvan de Zuidaskantoren Ito en Som koopt de Duitse belegger het vier sterren Radisson Blu hotel in de oude binnenstad. Het hotel, geopend in 1990, telt 252 kamers.

Het hotel is voor 22 jaar verhuurd aan Carlson Rezidor Group en zal worden opgenomen in het open-end UniInstitutional European Real Estate Fund. De koopsom is niet bekend gemaakt maar geschat wordt dat rond de €90 miljoen voor is betaald, zo’n €350.000 per kamer. Een week geleden werd het Amstelhotel (vijf sterren) gekocht voor zo’n €800.000 per kamer.

Het hotel bestaat uit een zeven verdiepingen tellend Noord-gebouw en een Zuid-gebouw met zes verdiepingen. In 1989 werden de twee panden met elkaar verbonden door een ondergrondse gang.

De portefeuille van Union Investment’s hotelfonds bestaat momenteel uit 38 hotels met een totale waarde van ongeveer €2,1 miljard. Naast Amsterdam, bezit Union Investment Radisson Blu hotels in Berlijn, Brussel, Krakau, Londen-Stansted, Manchester en Marseille.

Door Redactie | Gepubliceerd op 9 juli 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email