Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Domus Magnus en Holland Immo Group sluiten samenwerking

WINWORD_2017-12-07_15-29-06

 

 

 

 

 

Woonzorgorganisatie Domus Magnus, marktleider op het gebied van particuliere woonzorg voor ouderen, en Holland Immo Group, aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen, hebben overeenstemming bereikt en slaan daarmee de handen ineen.

Deze eerste samenwerking omvat de overname door Holland Immo Group van drie hoogwaardige woonzorghuizen van Domus Magnus in Brummen (Landgoed Klein Engelenburg), Warnsveld (Huis Ter Weegen) en Gouda (St. Josefpaviljoen) voor haar IMMO zorgwoningfonds. Hiervan betreft Gouda een complete herontwikkeling van het van oorsprong uit 1929 stammende ziekenhuis. Deze portefeuille omvat in totaal 77 zorgappartementen met gezamenlijke ruimtes. Domus Magnus blijft als woonzorgexploitant langjarig betrokken bij deze drie vestigingen via een sale-and-lease-back. Door deze samenwerking kan Domus Magnus haar aandacht meer richten op de kwaliteit van de aan haar bewoners te leveren huisvesting, zorg en welzijnsservices, waarbij ruimte ontstaat voor de inhoudelijke groei van haar onderneming binnen Nederland. Holland Immo Group kan door de samenwerking met Domus Magnus optimaal invulling geven aan haar nieuwe beleggingsstrategie binnen het woningsegment. Deze strategie is sinds 2016 gericht op duurzame vastgoedbeleggingen in het segment zorgwoningen voor ouderen. Beide organisaties zien de groeiende behoefte aan woonzorglocaties als een logisch gevolg van de door de overheid geïntroduceerde marktwerking in de ouderenzorg; namelijk het scheiden van wonen en zorg en de stimulans om langer ”thuis” te blijven wonen. Het aantal woonzorglocaties zal naar verwachting de komende decennia nog verder blijven groeien. Hierbij moet men gericht zijn op de kwaliteitswensen die de oudere doelgroep stelt aan te leveren huisvesting, de aanvullende services en goede zorg.

Over Holland Immo Group:

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 38 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim €1 miljard. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in winkels, woningen en parkeergarages. Na de verkoop in 2016 van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers is vanaf 2016 de beleggingsstrategie verder gericht op woningen, Duitse supermarkten en binnenstedelijke parkeergarages. Binnen het woningsegment meer specifiek op woningen voor starters (incl. student housing) en woonzorg concepten voor ouderen, waarbij samenwerking wordt gezocht met expanderende particuliere woonzorgexploitanten.

CBRE heeft deze samenwerking begeleid en trad op namens Domus Magnus.

fond HIG en domus

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 7 december 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email