Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Direct Wonen en Annexum starten samenwerking

Direct Wonen, marktleider in de particuliere woningbemiddeling, en de toonaangevende fondsenaanbieder Annexum bezegelen vandaag hun samenwerking. De ondernemingen bundelen hun expertise om samen woningbeleggingsproducten aan te bieden aan de particuliere belegger. Zo zijn er op dit moment al vergaande ontwikkelingen rondom het eerste te plaatsen woningfonds.

Annexum richt zich binnen het samenwerkingsverband op de structurering en plaatsing van de woningfondsen en Direct Wonen concentreert zich op de verwerving, verhuur en verkoop van de woningen. De bedrijven ontfermen zich samen over het beheer van de objecten. In eerste instantie worden de fondsen opgebouwd uit bestaande en courante woningen in de prijsklasse tot 250.000 euro. De woningen zijn met name gesitueerd in of rondom de grotere steden van Nederland.

Landelijk netwerk
“Direct Wonen is met een marktaandeel van 21% in de particuliere woonverhuurmarkt een ideale partner om mee samen te werken. Ze hebben een sterk landelijk makelaarsnetwerk en een groot en kwalitatief hoogstaand portfolio aan bestaande en nieuwbouwwoningen”, zegt Huib Boissevain, directeur van Annexum.
“De expertise van Annexum in besloten vastgoedbeleggingsproducten en fondsbeheer gecombineerd met onze expertise in de particuliere woningmarkt en ons makelaarsnetwerk kwamen tijdens de gesprekken al snel naar voren als goede bouwstenen om besloten woningfondsen mee te ontwikkelen. Met beoogde participaties van ongeveer € 25.000,- verwachten we beleggers aantrekkelijke investeringskansen te bieden”, vult Frederik Sinke, directeur van Direct Wonen vastgoed, aan.

Geschikt tijdstip voor investeringen in woningmarkt
“De waardeontwikkeling van woningen wordt sterk bepaald door kwaliteit, locatie en beschikbaarheid. Vanwege de groeiende Nederlandse bevolking zal er behoefte blijven aan meer woningen. Het is ook relevant dat de exploitatiekosten van de woningen goed te managen zijn. Samen met Direct Wonen zijn we in staat om de juiste woningcomplexen te selecteren waarbij zowel gekeken wordt naar de huurwaarde als naar de verkoopwaarde. Al deze factoren leveren voor de lange termijn de juiste voedingsbodem voor stabiele woningfondsen, die vooral rondom de verkoop van de woningen aantrekkelijke rendementen opleveren”, vervolgt Boissevain.

Over Annexum
Annexum is een initiatiefnemer van fondsen gericht op de particuliere en institutionele belegger en een leidende speler in de markt van de vastgoed-cv’s. Het bedrijf heeft circa € 1,1 miljard aan beheerd vermogen, verdeeld over een portefeuille van bijna 30 fondsen. Die omvat onder meer vastgoed-cv’s met objecten in alle sectoren van de vastgoedmarkt, zoals kantoorpanden, winkels, hotels, supermarkten en congresruimten. Maar ook andere beleggingsproducten, zoals het microfinancieringsfonds Dutch Microfund. www.annexum.nl

Over Direct Wonen
Direct Wonen is een onderneming die actief is in bemiddeling in vastgoed (woonruimte) en financiële diensten. Direct Wonen laat al jaren een sterke groei zien en is marktleider op het gebied van bemiddeling in particuliere woonruimte in Nederland met een marktaandeel van circa 21%. Alle activiteiten maken gebruik van de unieke online database met ruim 1 miljoen geregistreerde woningzoekenden en ruim 5 miljoen unieke bezoekers per jaar op de sites van de Direct Wonen onderdelen. Veel processen zijn internetgedreven. In totaal zijn ca. 300 medewerkers in dienst. De drie onderdelen tezamen: het internet, het nationale vestigingsnetwerk en de centrale klantenservice, zorgen voor een optimale service richting onze cliënten. Direct Wonen heeft drie – complementaire – kernactiviteiten die zijn ondergebracht in de drie divisies Verhuur (verhuurbemiddeling via vestigingen, verhuurmakelaars en via internet); Vastgoed (verkoop van nieuwbouw en bestaande woningprojecten); Financiële Diensten (bemiddeling in financiële diensten). Direct Wonen is opgericht in 1990 en heeft een beursnotering aan de London Stock Exchange. www.directwonen.nl

www.annexum.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 15 februari 2010