Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Deka: Wij zijn de grootste buitenlandse investeerder in Nederlands vastgoed

De afgelopen jaren is Nederlands vastgoed populair bij buitenlandse investeerders. Het aantal investeerdeka 1ders en transacties neemt dan ook geleidelijk aan toe. De aantrekkingskracht van Nederlands vastgoed is voor de Duitse investeerder Deka Immobilien echter geen verrassing. De laatste acht jaar heeft de belegger haar Nederlandse portefeuille flink uitgebreid.

Volgens de Nederlander die tot 2015 verantwoordelijk was voor het aantrekken van Nederlands vastgoed, Jan van den Hogen, is Deka zelfs de grootste buitenlandse investeerder in Nederland. De portefeuille Nederlands vastgoed van Deka is geschat op een waarde van 2,3 miljard euro.

Ook vandaag de dag is Deka nog steeds nadrukkelijk aanwezig in de Nederlandse vastgoedmarkt. Zo werd onlangs The Bank, een breed inzetbaar object met een totale oppervlakte van 32.500 m2 in hartje Amsterdam, bemachtigd voor een bedrag van 275 miljoen euro.

Deka is tevens de grootste investeerder op de Amsterdamse Zuidas, één van de meest prominente business centers in Nederland. De Duitse beleggers is de trotse eigenaar van diverse hoogwaardige objecten in deze regio, waaronder The Edge, Symphonie en de The Rock. De hypothetische winst van het bezit van Deka in de Zuidas wordt geschat op een totaal van 70 tot 80 miljoen euro.

Van der Hogen geeft aan dat Nederland door de Duitse belegger gezien wordt als één van de meest rendabele vastgoedmarkten van het moment. Deka heeft een team van analisten in dienst wiens taak is om, aan de hand van verschillende factoren, de internationale markten te analyseren. De laatste jaren komt, niet geheel toevallig, Nederland naar voren als een aantrekkelijke markt om in te beleggen.

 

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 26 februari 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email