Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

De rekenkamer haalt fel uit naar vastgoedafdeling gemeente Eindhoven

Het in kaart brengen van het gemeentelijk vastgoed is een hot item. We schreven al over Haarlem en Leiden die de eigen Eindhoven_1vastgoedportefeuilles op orde aan het stellen zijn en nu is het de beurt aan Eindhoven. Volgens de Eindhovense rekenkamercommissie is er nog steeds geen goed en compleet overzicht van het gemeentelijk vastgoed en kost dit de stad miljoenen.

In oktober deed de rekenkamercommissie opnieuw onderzoek naar het eigen vastgoed van Eindhoven. Zij concludeerden dat dit nog steeds niet op orde is, terwijl het college van B&W eerder te kennen gaf dat dit wel het geval was. Ruim een jaar geleden lichtte de rekenkamer de afdeling vastgoed van gemeente Eindhoven ook al door en kwamen zij in een rapport fel uit de hoek. Nu een jaar later is dit niet veel beter.

Incomplete basisinformatie
Vorige week werd er opnieuw een scherp rapport opgesteld, in opdracht van de rekenkamercommissie, over de eigen vastgoedportefeuille van de gemeente Eindhoven. Vorige week dinsdag bood rekenkamer-voorzitter Harry Janssen het rapport aan het college van B&W aan. In het rapport is te lezen dat ambtenaren erkennen dat het tot zeker juli 2015 duurt voordat alle basisinformatie compleet is. Het gaat hierbij om informatie als de waarde van de panden, of deze al dan niet verhuurd zijn, of er huurachterstand is en wat de staat van onderhoud is. Nu ontbreekt veel belangrijke basisinformatie nog steeds. Volgens het rapport heeft het gemeentelijk vastgoed een herbouwwaarde van €544 miljoen.

De rekenkamer geeft aan dat het hard nodig is om orde op zaken te stellen, omdat de vastgoedportefeuille nu ‘een ondoorzichtige warboel is’. Hierdoor loopt Eindhoven volgens de rekenkamer miljoenen mis. Tijd voor het college van B&W dus om actie te ondernemen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 9 november 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email