Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

De Hypotheekshop: Aantal hypotheekaanvragen opnieuw gegroeid

hypotheek (1)Uit een bericht van De Hypotheekshop is het aantal hypotheekaanvragen in de periode januari – mei 2017 gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het aantal aanvragen viel met ongeveer 18% hoger uit. In de eerste vijf maanden van 2016 nam het aantal aanvragen, vergeleken met het voorgaande jaar, eveneens toe. Vergeleken met 2015 is het aantal aanvragen met circa 36% gestegen.

De voornaamste oorzaken van de groei van hypotheekaanvragen ligt, volgens De Hypotheekshop, zijn de lage hypotheekrente, minder aantrekkelijke huuromstandigheden en het toenemende woningtekort. Volgens minister Plasterk van Wonen werd het woningtekort in Nederland geschat op ca. 134.000 woningen. Dit tekort zal volgend jaar verder toenemen naar een aantal van 196.000 woningen.

Eén van de knelpunten op de Nederlandse woningmarkt is dat het voor starters moeilijk is om een geschikte eerste koopwoning te vinden. Zij hebben geen woning welke de afgelopen jaren in waarde is gestegen welke het afsluiten van een nieuwe hypotheek makkelijker maakt. Een andere optie voor doorstromers is de tijdelijke overbruggingsfinanciering.

Het aantal aanvragen nam in afgelopen mei in iedere leeftijdscategorie toe. Het was echter met name de 50+ groep waar de grootste stijging van hypotheekaanvragen werd opgemerkt. Door middel van nieuw aanbod wordt verwacht dat het woningtekort in 2025 af zal stevenen tot 171.000 woningen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 12 juli 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email