Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
 • Maandelijkse e-magazine
 • Wekelijkse updates
 • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Crowdfunding: Kadijksweg 8 te Den Burg (Texel)

foto texel 2

Kadijksweg 8 te Den Burg (Texel)

Nieuw Leven BV te Den Burg

Algemeen:

Onderneem en investeer mee met traditioneel familie-recreatie-bedrijf (3de generatie) met een duurzame investeringswens. Het nieuw te realiseren en te financieren object is strategisch gelegen aan de rand van Den Burg op een riant kavel van 17.000m2 omgeven door natuur en agrarisch gebied.

U krijgt een fair en stabiel rendement geboden op uw inleg en de ondernemer lost na de bouw en bij eerste exploitatie resultaten in eens af.

Sinds anno 1928 zijn er op de locatie grote groepen gehuisvest door de jaren heen. De huidige bebouwing is niet meer toereikend. De nieuwbouw voldoet aan de eisen anno 2020. Volledig duurzaam en ”Off Grid”. Het systeem voor doorlopende energievoorziening is een combinatie van zonnepanelen – , palletkachels in relatie tot Tesla Powerpack.

De realisatie speelt in op de trend voor een toenemende vraag aan groepsaccommodaties, groeiende bezettingsgraad op Texel en vindt aansluiting bij duurzaamheid en energiezuinigheid.

Zie ook www.nieuwleventexel.nl

In hoofdlijnen;

Type financiering: bouwfinanciering

 • Vast rente van 7% per jaar
 • Vaste aflossing in eens voor het eerst na 1 jaar, doch binnen 3 jaar.
 • Vertrekking tot maximaal 49% van de huidige waarde (LTV -49%)
 • Beperkte looptijd van 3 jaren ( 36 maanden)
 • Maandelijkse uitkering van rente aan geldgever
 • 1ste recht van hypotheek bewaard door Stichting Toezicht NewFunding

Rendement & Risico:

De geboden rente van 7 % is tot stand gekomen door toetsing en waardering middels RETSCAN®. RETSCAN® is een universeel ontwikkelde waarderingsmethode met kwalitatieve en kwantitatieve scores (www.retscan.nl ).

De geldnemer is getoetst door Credit Safe en gaf een

Score:  D – (28)  HOOG RISICO

De holding van geldnemer is getoetst door Credit Safe en gaf een

Score: B – (64) LAAG RISICO

(*) Deze score is als matig aan te merken op debiteur nivo. Echter het betreft een bouwfinanciering, waarbij het gehele kavel van 17.000m2 in onderpand wordt gegeven middels het Recht van 1ste Hypotheek aan Stichting Toezicht NewFunding. De relatie tussen de kwaliteit van de nieuwbouw en het onderpand maakt dat NewFunding een goede duiding kan geven op het totaal.

Type financiering:

Bouwfinanciering – Bullet

Projectkenmerken:

Het betreft een nieuw te realiseren 3 geschakelde 12 persoons vakantiewoningen in een landelijke omgeving op Texel op 1 km van . Bij de realisatie wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en is straks volledig zelfvoorzienend in stroom en krijgt een zeer beperkt waterverbruik.

Duurzaamheid:

 • A-Label bij oplevering
 • Green Key klasse Goud
 • Volledige stroomvoorziening middels zonnepanelen en Palletkachels OkoFen (terugleveren) in unieke combinatie met TESLA Powerwall (unieke combinatie in Europa

Duurzame investering groepsaccomodatie Texel

Exploitant/gebruiker:

Nieuw Leven BV is een recent opgerichte vennootschap om de nieuwe activiteiten verder professioneel vorm te geven. Van oudsher (sinds medio 1928) is de Familie Eelman al actief met groepsaccommodaties te verhuren en hebben een trouwe groep terugkomende bezoekers. De gedateerde gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de nieuwe realisatie van in eerste instantie 3 geschakelde 12 persoonsvilla’s en op termijn mogelijk nog eens 4 geschakelde 8 persoonseenheden.

FOTO – Ondernemers vlnr, Paul, Heidina, Martijn

FOTO – Ondernemers vlnr, Paul, Heidina, Martijn

Geldnemer/onderneming:

Nieuw Leven BV geeft Stichting Toezicht NewFunding het kavel van 17.000m2 in onderpand middels 1ste Recht van Hypotheek voor de nadere zekerheid tot nakoming van de betalingsverplichting. De heer Paul Eelman (1940) maakt hiermee de weg vrij voor ondernemersechtpaar Martijn Eelman en Heidina Bijl om groepen te kunnen huisvesten in een nieuwe en duurzame vakantieomgeving.

[download CreditSafe Rapport Nieuw Leven BV]

Toekomst onderneming:

De ondernemers hebben een uitstekend BusinessPlan uitgewerkt en zich professioneel laten adviseren o.a. door huisaccountant Credion – De heer M.J. den Boer.

Door Redactie | Gepubliceerd op 22 juni 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email