Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Crowdfunding bereikt nu ook de Nederlandse projectontwikkelaars

Crowdfunding is de afgelopen jaren een populaire manier voor start-ups met investeerders te koppelen, zonder dat zij een projectontwikkelaartrouwe staat van dienst hebben. Het concept wordt steeds vaker gebruikt voor het financiëren van projecten. Projectontwikkelaar Phoen’x vroeg zich dan ook af waarom in Nederland niet gebruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid voor het financiëren van het bouwprojecten.

De Arnhemse projectontwikkelaar heeft dan ook een sprong in het diepe gewaagd en zoekt via Bouwaandeel.nl investeerders voor haar nieuwe project “Wonen in een Stadsparadijs”. Het doel van dit project is om in het centrum van Arnhem, een begeerde locatie, een oud bouwkavel om te zetten naar een duurzaam woongebied met als doelgroep jonge gezinnen.

Aanvankelijk was in het bestemmingsplan voor het kavel toestemming gegeven voor het realiseren van nieuwe kantoorpanden. Daar zijn er echter al genoeg van en er is een groot tekort aan starterswoningen voor jonge gezinnen terwijl kantoren in de regio leeg staan.

Het doel is om een bedrag van 100.000 euro op te halen via de het crowdfunding platform. De projectontwikkelaar heeft echter al een vaste investeerder gevonden voor het project. Phoen’x heeft besloten om het laatste deel door middel van crowdfunding op te halen om de kracht van dit concept aan te tonen en andere investeerders aan te trekken. De rendement op het project ligt erg hoog en het is voor de projectontwikkelaar ook meteen een stukje PR.

Als het idee een success is, zal Phoen’x crowdfunding vaker inzetten als alternatief voor een financiering via een bank. De keuze voor Bouwandeel als crowdfunding platform was makkelijk. Dit platform richt zich specifiek op vastgoed en heeft als doel het toegankelijk maken van vastgoed voor investeerders die normaliter geen affiniteit hebben met vastgoed.

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 mei 2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email