Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Credit Suisse wil van Philips kantoor Duitsland af

Credit Suisse is bezig twintig commerciële vastgoedobjecten in Duitsland met een waarde van €700 miljoen te philipsverkopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van twee goed ingevoerde bronnen.

Een deel van het vastgoed is in bezit van CS Euroreal, het in Duitsland geregistreerde open-end vastgoedinvesteringsfonds van de Zwitserse bank. Een van de te verkopen gebouwen is het Duitse hoofdkantoor van Philips in Hamburg.

CS Euroreal is in liquidatie. Sinds de aankondiging in 2012 heeft het fonds voor ongeveer €1,7 miljard aan commercieel vastgoed verkocht. De huidige portefeuille bestaat volgens Credit Suisse uit vastgoed met een waarde van naar schatting €4,3 miljard. Van een gedwongen verkoop is geen sprake. De liquidatie hoeft pas op 30 april 2017 te zijn voltooid.

De liquidatie van CS Euroreal staat niet op zichzelf. Het Berlijnse bureau Scoop Ratings heeft becijferd dat dertien van de 44 Duitse vastgoedfondsen in liquidatie zijn. Sinds 2010 zijn ze bezig voor €25 miljard aan Europees commercieel vastgoed te verkopen. Na het uitbreken van de financiële crisis in het najaar van 2008 volgde een massale uitstroom van aandeelhouders in de open-endfondsen, waarop veel fondsen sloten en een deel aankondigde in liquidatie te gaan.

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 mei 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly