Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Corporatie Parteon stoot vastgoedbezit af

Het vroegere Nuon-kantoor van 4400 m2 in Zaandam is door corporatie Parteon verkocht aan een particuliere Parteonbelegger voor slechts €1 miljoen. Dit kantoor stond al 10 jaar leeg en was destijds aangekocht met de gedachte om na de fusie van De Woonmij Zaanstad en Saenwonen het hoofdkantoor van de huidige organisatie Parteon te huisvesten.

VJ sprak met de betrokken vastgoedadviseur Kuijs Reinder Kakes en die wist te vertellen dat Parteon nog meer kantoren gaat afstoten. Plus: Hoe staat de vastgoedmarkt in Zaanstad ervoor?

Een woordvoerder van Kuijs Reinder Kakes vertelt dat het pand niet 10 jaar te huur stond. Het 4363 m2 grote kantoorgebouw aan de Vincent van Goghweg 52 is gebouwd in 1988 en gelegen op een perceel van in totaal 6948 m² groot. Nuon was de laatste huurder.

Meer verkoop op de rol

Op de vraag wat de nieuwe eigenaar gaat doen met het pand kon de betrokken vastgoedadviseur geen antwoord geven in verband met de geheimhoudingsplicht. Wel kon hij VJ vertellen dat Parteon meer panden die niet tot de core business horen, wil afstoten. Zo heeft Kuijs Reinder Kakes van Parteon nog een ander kantoorpand in Zaandam in de verkoop gekregen van 1200 m2.

VJ vroeg Kuijs Reinder Kakes over hoe het verder met de Zaanse vastgoedmarkt gaat. “De kantorenmarkt blijft slecht in Zaandam, maar de kleinere ruimten gaan redelijk. Boven de 500 meter blijft het nog altijd droevig.” Kuijs Reinder Kakes doet bijna alle kantoortransacties in Zaandam. “Dus we hebben duidelijk zicht op de ontwikkelingen hier in Zaanstad. Desondanks zien we de kantorenmarkt een heel klein beetje aantrekken en dus ook onze eigen omzet.”

Winkelmarkt op niveau

Over de winkelmarkt wist hij te vertellen dat het gedurende de crisis prima op niveau gebleven is. “Zeg maar zoals het landelijke beeld. De toplocaties verhuren nog als vanouds en de huurprijzen zijn constant gebleven ondanks de crisis.” Dat geld dan wel uiteraard voor de betere straten in het centrum. Bij de aanloopstraten zijn de prijzen wel gedaald en heb je hier en daar leegstand.

Verassend zijn volgens hem de recente ontwikkelingen in de Zaanse woningmarkt. “De berichten die je in de krant leest dat het veel beter gaat met de woningmarkt, zie je hier ook terug komen. Er is zelfs sprake van een zeer duidelijk herstel, maar dat werd ook wel tijd ook.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 juli 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly