Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Consumenten willen best hypotheek van bouwer

Een kwart van de Nederlanders is bereid om in plaats van bij een bank een hypotheek af te sluiten bij een van de woningbouwgrote Nederlandse bouwbedrijven. Mits dat onder scherpe voorwaarden kan. Dat blijkt uit een enquête die de organisatie van bouwevenement Building Holland hield onder Nederlandse consumenten.

Een kwart van de Nederlanders is opmerkelijk veel, vindt Nynke Lipsius, medeorganisator van Building Holland dat van 6 tot 8 mei in de Amsterdamse RAI wordt gehouden. Lipsius: “Blijkbaar stellen Nederlanders veel vertrouwen in de bouwbedrijven en spelen de affaires die deze sector ook jarenlang hebben gekenmerkt geen rol bij de vraag waar ze hun hypotheek onderbrengen.”

Bedrijven als de Hema, dat zich al langer roert op de markt van financiële dienstverleners, scoren met ’een op de zes’ minder goed in deze enquête. Lipsius: “Maar wat dit vooral aantoont, is dat de consument al veel verder denkt dan de bouw. Want hoe gek is het dat je je woning financiert bij diegene die hem bouwt? Bij een auto kan dat al veel langer.”

Building Holland zal in het teken staan van debat over de toekomst van de bouwwereld. Lipsius: “We gaan het hebben over ’het nieuwe bouwen’ in de breedste zin van het woord. Voor de nieuwe opzet loopt nog niet iedereen warm. Kwamen er vroeger 800 bedrijven en organisaties op af, dit jaar maar honderd.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 7 april 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email