Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Commerciële verhuurders vrezen overcapaciteit studentenwoningen

De vraag naar kleine, goedkope studentenkamers neemt toe. Dat signaleert het Kenniscentrum Studentenhuisvesting studentenhok_1(Kences). Commerciële verhuurders zullen last krijgen van die trend. Studenten staan er financieel minder goed voor dan in het verleden, daarom groeit de vraag naar goedkope kamers met gedeelde voorzieningen.

“Dat is vooral het segment waarin woningcorporaties actief zijn” Kences stelt dat er geen sprake is van een absolute afname van de vraag naar studentenhuisvesting. De gemiddelde wachtlijst in de verschillende universiteitssteden wordt niet korter. Ook voor de nabije toekomst ziet Kences geen overcapaciteit. De monitor voor studentenhuisvesting waarmee 10 jaar vooruit wordt gekeken kijken onderstreept dat ook.

De Groningse commerciële verhuurder Wim Bulten, die zelf een bedrijf met 1.200 huurkamers heeft, vreest in zijn stad juist wel voor overcapaciteit. Hij gaf onlangs in het Dagblad van het Noorden aan zich zorgen te maken over het gemak waarmee de gemeente vergunningen voor studentenpanden afgeeft. In 2011 en 2012 werden in Groningen meer dan 400 woningen omgebouwd voor bewoning door studenten. Verder zijn er vergunningen verstrekt om grote panden zoals het Belastingkantoor geschikt te maken voor jongerenhuisvesting.

Woningcorporatie Lefier, die zich ook bezighoudt met jongerenhuisvesting in de stad Groningen, deelt de zorg van Bulten niet. Volgens een woordvoerder neemt de behoefte aan huisvesting voor jongeren nog steeds toe. Lefier zegt de ontwikkelingen op dit gebied scherp in de gaten te houden.

Door Redactie | Gepubliceerd op 3 augustus 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email