Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Cijfers VFF, handel blijft opgeschort

De handel in stukken van het Vastgoed Fundament Fonds (VFF), het grootste vastgoedfonds van Annexum, die sinds 5 augustus 2011 is opgeschort zal nog niet worden hervat totdat er meer duidelijkheid is over de aangekondigde fusie tussen Inside Investments en het VFF. Dat meldt Huib Boissevain, directeur/oprichter van Annexum in een toelichting op de halfjaarcijfers van het VFF.

Het VFF meldt medio 2011 over de directe vastgoedbeleggingen een direct resultaat te hebben behaald van €1,1 mln positief wat gelijk is aan een jaar eerder. De bezettingsgraad kwam uit op 90%, iets beter dan in 2011 dankzij nieuwe huurcontracten. Het indirect resultaat kwam uit op €77.000 negatief wat weer slechter is dan in 2010 toen dat nog nul bedroeg.

De overige beleggingen (aandelen en obligaties) deden een direct resultaat van €0,2 mln (2010: €0,1 mln) en een indirect resultaat van €0,1 mln positief (€0,2 mln negatief). Het totale fondsresultaat van alle soorten beleggingen kwam uit op €0,5 mln positief (€16.800 positief).

Het totale fondsvermogen bedroeg per medio 2011 €94 mln waarvan 35% eigen vermogen. In het eerste halfjaar is €17,8 mln aan financieringen verlengd met dezelfde voorwaarden maar met hogere opslagen. In het 2e halfjaar moet nog eens €9 mln worden geherfinancierd, maar beheerder Annexum verwacht hier geen problemen.

Door actief verhuurbeleid verwacht Annexum dit jaar haar rendementsdoelstelling voor het VFF te kunnen realiseren. Ook verwacht het de balansverhouding van direct en indirect vastgoed meer richting de 80/20-verhouding te kunnen brengen, dat is nu nog 96/4.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over vastgoedfondsen? Meld u dan aan voor het maandelijks gratis E-magazine.

Door Redactie | Gepubliceerd op 13 september 2011