Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

CBRE ziet record op beleggingsmarkt woningen

De Nederlandse woningmarkt zit onmiskenbaar in de lift. Grootschalige toetreding van buitenlandse kopers en een aanwas Huisjes_1_1van nieuwe financiers heeft ervoor gezorgd dat de beleggingsmarkt voor woningen de afgelopen zes maanden flink is gegroeid. Dit blijkt uit de nieuwste MarketView over de woningmarkt van vastgoedadviseur CBRE.

Er moet wel een nuance aangebracht worden in het herstel van de woningmarkt. Deze concentreert zich namelijk vooral in de noordvleugel van de Randstad. Met name in Amsterdam zijn er veel nieuwbouwontwikkelingen en transformaties gericht op het middensegment van de geliberaliseerde huurmarkt.

Vrije sector interessanter
De overheid grijpt in en dit zorgt voor beweging in de huurwoningenmarkt. De inkomensafhankelijke huurverhogingen hebben de laatste twee jaar tot een gemiddelde huurstijging van ruim 4% geleid. En de recente aankondiging om de WOZ-waarde te laten meetellen bij het bepalen van de maximale huur zal huurders vermoedelijk ook richting de vrije sector bewegen.

Record
In de eerste drie kwartalen van 2014 werd er voor ruim ‚ā¨1,8 miljard belegd in woningen, een record. Dit betekent een stijging van meer dan 230% op jaarbasis.

Hoe dit komt? Institutionele investment managers zijn weer gaan aankopen en buitenlandse partijen zijn massaal toegetreden. Hoogtepunt vormt de aankoop van de Vestia-portefeuille door Patrizia. Buitenlandse kopers worden gefaciliteerd door een steeds betere beschikbaarheid van vreemd vermogen, die wordt aangezwengeld door nieuwe toetreders op de markt. De verkoopkant zal, naast nieuwbouwcomplexen, steeds meer bestaan uit portefeuilles van woningcorporaties.

Door Redactie | Gepubliceerd op 2 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email