Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

CBRE verkoopt 32 panden in grootste kantorendeal sinds de crisis

De Amerikaanse private equity-onderneming Lone Star heeft een portefeuille met 32 Nederlandse kantoorpandencoolse-poort-rotterdam voor 385 miljoen euro gekocht van CBRE Global Investors. Dat melden betrouwbare bronnen. Het zou gaan om de grootste portefeuilletransactie in Nederlandse kantoren sinds het begin van de crisis.

De portefeuille heeft een omvang 302.000 m2 en ligt in twaalf verschillende steden, verspreid over Nederland. In de portefeuille zit onder andere het WTC Papendorp in Utrecht, De Haagse Arc in Den Haag, de Coolse Poort in Rotterdam en Gelissendomein in Maastricht. De verkoop volgt op de recent afgeronde strategische heroriëntatie van het DOF, die resulteerde in een aanpassing van de fondsstructuur en condities. Dit heeft geleid tot een betere liquiditeit voor de beleggers en vergroot de mogelijkheden om waarde toe te voegen.

CBRE Global Investors kocht in 2011 het voormalige ING Real Estate Investment Management (REIM). De portefeuille met kantoorpanden komt uit hun Dutch Office Fund. Dat fonds verkocht vorig jaar al enkele kleinere portefeuilles met kantoren aan Blackstone, OVG en Goldman Sachs.

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 juli 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email