Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Buitenlandse beleggingen Nederlands winkelvastgoed stevent af naar 1 miljard

supermarktc1000_1Sinds de laatste tien jaar is het animo van Nederlands vastgoed bij buitenlandse investeerders flink toegenomen. Het afgelopen jaar werd er door buitenlandse beleggers 900 miljoen euro geïnvesteerd in Nederlands winkelvastgoed. Dit jaar wordt er gepland om meer dan 1 miljard euro te beleggen in de Nederlands retailmarkt.

Dit laatste kwam naar voren tijdens een onderzoek van Capital Value dat werd gehouden onder de 30 belangrijkste investeerders uit het buitenland. Omdat een deel van deze beleggers dit jaar nog geen investeringen hebben gedaan in Nederlands winkelvastgoed, is de kans dat de waarde van investeringen hoger valt dan vorig jaar.

De focus van de investeerders ligt met name bij de hoofdwinkelstraten. Vier op de vijf beleggers geeft aan interesse te hebben in winkelvastgoed in het centrum. Ook supermarkten vormen geliefde beleggingsobjecten bij de investeerders. Naast Nederland zijn ook Spanje, Duitsland en Frankrijk populaire landen voor winkelvastgoedinvesteringen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 14 juli 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email