Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Buitenlandse beleggers in de rij voor pakket WIF-huurwoningen

Het Wooninvesteringsfonds (WIF) in Zeist verkoopt noodgedwongen een pakket onroerend goed om zelf niet ten huissleutelsonder te gaan. De portefeuille omvat 114 complexen met in totaal 3848 woningen, waarvan 1975 eengezinswoningen, 1873 meergezinswoningen en 13 commerciële ruimten.

Het WIF, in 2005 opgericht om vastgoed op te kopen van noodlijdende woningcorporaties, verkoopt de woningcomplexen oomdat het volgend jaar het herfinancieringstraject in gaat. Het fonds zit dringend om nieuw kapitaal verlegen.

Capital Value begeleidt de verkoop, Volgens directeur Marijn Snijders bestaat grote belangstelling voor de Nederlandse huurcomplexen van diverse buitenlandse bieders. De markt is uitgebodemd en gunstig, aldus Snijders. “De garanderde huurpenningen belopen €25 miljoen. Datlevert voor de nieuwe eigenaar een goed, direct rendement op.” Hoeveel de geïnteresseerden bereid zijn te betalen wil Capital Value niet kwijt.

Volgens Snijders staan buitenlandse beleggers uit Duitsland, Groot-Brittannië, de VS en het Midden-Oosten te springen om Nederlandse huurwoningen. Ons land staat in Europa op de derde plaats qua aantrekkelijkheid van investeringen op de woningverhuurmarkt, achter Duitsland en de Scandinavische landen.

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 juni 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email