Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bouwvergunning aanvragen minder duur voor projecten in Den Haag

Duurzaamheid_NLDuurzaam bouwen staat in Den Haag hoog op de agenda. Bedrijven en particulieren betalen straks volgens een nieuwe regeling lagere bouwleges. Het arrangement is van toepassing op alle bouwprojecten waar een vergunning voor gevraagd dient te worden: van een particuliere verbouwing tot een grootschalig bouwproject van een woningcorporatie.

Hoeveel bespaart kan worden, is afhankelijk van hoe duurzaam het project is. De aanvrager zal bij het indienen van de aanvraag moeten aangeven welke oplossingen in het bouwplan zijn opgenomen die de duurzaamheid van het project verbetert. Voorbeelden van oplossingen zijn een zonneboiler, dubbel of driedubbel glas, zonnepanelen en isolatie.

Aan de hand van de voorgestelde oplossingen wordt een duurzaamheidsscore berekend. Deze berekening is gebaseerd op het GPR-beoordelingssysteem. Aan de hand van de GPR-score wordt bepaalt hoeveel van de bouwleges de aanvrager terugkrijgt.

De regeling zal vanaf 1 januari 2018 ingaan. Den Haag heeft als doelstelling om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Het animo voor klimaatmaatregelen bij bedrijven en particulieren is hoog. De ondersteuning helpt met het realiseren van de wensen om duurzaam te bouwen. Er is in totaal 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de groene-leges regeling.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 juli 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email