Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bouwinvest ziet beleggingskans in zorgresidentie in Haarlem

De zorgresidentie Hildebrand in Haarlem is door Bouwinvest, namens het Bouwinvest Healthcare Fund, aangekocht van DSHildebrand_1 Verzorgd Wonen. Naast de koopdeal is er door Bouwinvest en DS Verzorgd Wonen onderling ook direct een 20 jarig huurcontract getekend voor de zorgresidentie aan de Fonteinlaan.

Residentie Hildebrand is een kleinschalig woonzorgcomplex voor zwaardere zorg in het hogere prijssegment. Het complex bestaat uit 28 wooneenheden en is gesitueerd in een karakteristieke woonvilla. Het pand is sinds februari dit jaar operationeel en er zijn nog enkele kamers beschikbaar.

Vastgoedbeleggingskans
Het Healthcare Fund van Bouwinvest investeert onder andere in zorgcomplexen voor ouderen en/of dementerenden, zoals Residentie Hildebrand. De zorgsector en demografische ontwikkelingen zijn sterk aan verandering onderhevig en Bouwinvest ziet dit als een vastgoedbeleggingskans. De komende jaren investeert Bouwinvest, namens het pensioenfonds voor de Bouw, zo’n €300 miljoen in zorgvastgoed, met name in de categorie Verzorgd Wonen en Intramurale Zorg. Een kleiner percentage van het Healthcare Fund zal ingevuld worden met private medische specialistische ruimten.

‘One size fits all’
Erwin Drenth, manager Zorgvastgoed bij Bouwinvest, vertelt: “Nu de gezondheidszorg verschuift van de overheid naar de consumentenmarkt, verwachten we dat de vraag naar zorg van betere kwaliteit en bijbehorende huisvesting substantieel zal toenemen, omdat mensen meer waar voor hun geld vragen. We staan op de drempel van een tijdperk waarin ‘one size fits all’ voor ouderen niet langer de norm is. Consumenten zullen, afhankelijk van hun leefstijl en behoeften, verschillende eisen stellen aan de door hen gewenste zorg en huisvesting.”

Dick van Hal, directievoorzitter bij Bouwinvest: “De kenmerken van deze beleggingscategorie sluiten goed aan op de lange termijn verplichtingen van pensioenfondsen. De hogere leeftijd van de huurders van ouderenwoningen biedt een natuurlijke ‘vergrijzingshedge’ tegen het levensverwachtingsrisico dat onlosmakelijk verbonden is aan pensioenportefeuilles. De indexering van de huren sluit aan bij de inflatie-exposure. Bovendien kunnen pensioenfondsen hiermee hun verantwoordelijkheid nemen voor de Nederlandse maatschappij en veel van hun pensioendeelnemers, zonder concessies te doen aan hun fiduciaire plicht om het (voor risico gecorrigeerde) beleggingsrendement te maximaliseren.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 15 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email