Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bouwfonds REIM koopt parkeergarage met winkels in Leipzig

Voor haar Duitse parkeerfonds Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II heeft assetmanager Bouwfonds REIM Leipzig_Augustusplatzde ondergrondse parkeergarage aan de Augustusplatz in Leipzig gekocht. Het investeringsvolume bedraagt €30 miljoen.

Verkopers zijn de verzekeringsmaatschappijen Provinzial Rheinland en Provinzial Nord-West, die dit object in een joint venture hadden ondergebracht. Er is een langlopende huurovereenkomst gesloten met de exploitant van de parkeergarage, Q-Park. De parkeergarage, die rond 1995 is gebouwd, omvat niet alleen 1268 parkeerplaatsen maar ook bovengrondse service- en winkelruimte.

“Het verheugt ons dat wij met dit object aan de Augustusplatz de grootste en een van de modernste parkeergarages van Leipzig hebben aangekocht”, aldus Ruud Roosen, manager van Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II. De parkeergarage is onderscheiden met de European Parking Award en het kwaliteitskeurmerk van de Duitse automobilistenbond ADAC. Roosen: “De parkeergarage heeft als pluspunten dat ze zeer centraal ligt, tussen het concertgebouw, de opera en de nieuwe universiteitscampus, en dat het er veilig en schoon is en het serviceniveau hoog ligt.”

Bij deze transactie trad Aengevelt Immobilien als bemiddelaar op. De koper werd geadviseerd door advocatenkantoor CMS Hasche Sigle, de verkoper door Orrick Herrington & Sutcliffe LLP.

European Parking Fund II is gestructureerd als een Duits Immobilien-Spezialfonds en investeert in een pan-Europese portefeuille met uitstekende en economisch duurzame parkeergarages, met name in binnensteden maar ook bij verkeersknooppunten of bij ziekenhuizen. Het tweede institutionele fonds voor parkeergarages van Bouwfonds REIM beschikt over een eigen kapitaal van €187 miljoen. In het kader van een clubdeal neemt een selecte groep van grote Duitse beleggers, bestaande uit verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en energiebedrijven, deel in het fonds. Naast deze investering in Leipzig heeft het fonds in de afgelopen maanden reeds in Nederland en Groot-Brittannië geïnvesteerd. Naar verwachting wordt de acquisitiefase eind 2014 afgesloten.

Door Redactie | Gepubliceerd op 7 september 2013