Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bouwfonds REIM: Goed moment voor beleggen in woningen

Het jaar 2011 lijkt een goed aankoopmoment te worden voor de woningbeleggingsmarkt. Dat meldt Bouwfonds REIM Research in haar recent verschenen kwartaalbericht over de Nederlandse woningmarkt. Na twee zware jaren op de woningmarkt verwacht Bouwfonds REIM dat de prijzen van bestaande woningen in 2011 slechts met 1% zullen dalen en dat de markt over haar dieptepunt heen komt.

2010 moeilijk jaar voor Nederlandse woningmarkt
Gebrek aan vertrouwen heeft ervoor gezorgd dat er in heel 2010 minder woningen zijn verkocht dan het jaar daarvoor. Eind 2010 lag de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen 2% lager dan eind 2009. Vooral het aantal verkopen en de verkoopprijzen van typische starterswoningen, appartementen en tussenwoningen, vielen dit jaar terug.

2011 goed instapmoment woningbeleggingsmarkt
In 2011 zal de vraag naar woonruimte stabiliseren, het aantal te koop staande woningen zal toppen en er komt een einde aan de neerwaartse waardeontwikkeling. Deze factoren zorgen voor een ommekeer in de negatieve trend. Het afnemen van het bouwvolume zorgt bovendien voor een verbetering van de woningbeleggingsmarkt. Maar ook de nog altijd relatief goedkope financieringsmogelijkheden en de op langere termijn verwachte hogere inflatie maken dat 2011 een goed aankoopmoment voor de woningbeleggingsmarkt zal blijken te zijn op de lange termijn.

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 januari 2011