Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bouwfonds IM koopt drie Duitse nieuwbouwprojecten voor ruim €60 miljoen

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) heeft drie nieuwbouwprojecten aangekocht in drie aparte Jaap Gillis Bouwfonds REIM uitgesnedentransacties. De objecten bevinden zich in Berlijn, Dresden en Keulen en zijn verworven  voor het vastgoedfonds van een Zuid-Duitse institutionele belegger. De aankoopprijs bedraagt in totaal ca. 60,3 miljoen euro. 

De drie nieuwbouwprojecten bestaan in totaal uit 274 wooneenheden, 128 ondergrondse parkeerplekken en 70 parkeerplekken, die in 2015-2016 worden opgeleverd en overgedragen. Bouwfonds IM is als portfeuille – en asset manager voor de woningportfeuille van het vastgoedfonds actief. Institutional Investment-Partners (2IP) beheert als Investoren-KVG het masterfonds voor de Duitse institutionele belegger.

De projecten bevinden zich in de stadsdelen Berlin-Köpenick, Dresden-Südvorstadt en Köln-Nippes. Daarmee omvat de woningportefeuille van het fonds momenteel een aankoopvolume van zo’n 163 miljoen euro. In de komende 18 maanden zal nog 240 miljoen euro worden geïnvesteerd in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten in aantrekkelijke woningmarkten.

Institutional Investment-Partners beheert als Investoren-KVG het betreffende masterfonds en neemt op verzoek van de Duitse institutionele belegger naast de regulerende en administratieve taken bepaalde risicomanagementfuncties binnen het investeringsproces op zich.

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly