Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bouw extra goedkope sociale huurwoningen gestimuleerd

sociale_woningDe Cobouw meldt dat minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst het bouwen van extra goedkope sociale huurwoningen wilt stimuleren.

De minister wilt dat volgens het bouwmagazine gaan doen door corporaties kortingen op de verhuurdersheffingen te bieden. In de gebieden waar de grootste schaarste heerst naar betaalbare sociale huurwoningen, kan de korting oplopen tot 20.000 euro per woning. De korting in de Randstad bedraagt 10.000 euro per woning.

Naar verwachting zullen zo’n 6.200 nieuwbouwwoningen, ongeveer de helft van de huidige woningproductie, onder deze nieuwe regeling vallen. Minister Blok wilt verder met de relevante partijen binnen de bouw om tafel zitten om de constructie van nieuwe woningen te versnellen door gebruik te maken van prefab en andere kant-en-klare constructiematerialen.

Er was al eerder een regeling omtrent een korting op de verhuurdersheffing. Deze regeling is echter versoepeld met als doel het bouwen van nieuwe, extra goedkope sociale huurwoningen in de gebieden waar een schrijnend tekort is te stimuleren.

Door Redactie | Gepubliceerd op 6 juli 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email