Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Blackrock gaat Dijsselbloem adviseren over afsplitsing SNS PF

Blackrock, de grootste en meest invloedrijke vermogensbeheerder ter wereld,  gaat het ministerie van Financiën adviseren sns (2)over het herstructureren van SNS Property Finance. Dat meldt de Financiële Telegraaf op basis van anonieme bronnen.

Topman Gerard van Olphen zei gisteren in de Volkskrant er al serieus rekening mee te houden dat de SNS Reaal-groep in de huidige vorm over vijf of zes jaar niet meer zal bestaan.

Het herstructureringsplan – waarschijnlijk een afsplitsing van de vastgoedtak – moet uiterlijk 22 augustus ingediend zijn bij de Europese Commissie. Pas na goedkeuring van dit plan door de commissie kan tot afsplitsing van de vastgoedtak worden overgegaan.

Een woordvoerster van Financiën zegt dat minister Dijsselbloem van plan om de Property Finance te verzelfstandigen, “maar zo ver is het vooralsnog niet”.

Topman Geregard van Olphen van SNS zei gisteren in de Volkskrant dat hij verwacht dat de Europese Commissie SNS zwaar zal straffen voor de nationalisatie. “Om de simpele redenen dat de staatssteun in verhouding groot is en omdat het de tweede keer is dat we staatssteun hebben gekregen”, aldus Van Olphen.

SNS zal de balans mogelijk met 25 tot 60% moeten verkleinen om definitieve goedkeuring te krijgen voor de verleende staatssteun.

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 juni 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email