Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

‘Bevriezing liberalisatiegrens werpt opnieuw barrière op voor beleggers om in woningen te investeren’

Met ergernis heeft Vastgoed Belang, het platform van particuliere beleggers, kennis genomen van de beslissing van het Jan Kamminga voorzitter NVMPministerie van Wonen om de bevriezing van de liberalisatiegrens voor drie opeenvolgende jaren met een jaar uit te stellen. “Een verkeerd signaal”, vindt Jan Kamminga, voorzitter van Vastgoed Belang. Hij vreest dat beleggers hierdoor niet worden aangemoedigd om te investeren in huurwoningen.

De liberalisatiegrens (nu €699,48), die het onderscheid maakt tussen de gereguleerde huurwoningsector en de geliberaliseerde sector, bepaalt tevens over welke woningen particuliere verhuurders verhuurderheffing betalen. De bevriezing is nodig om meer ruimte te geven aan de vrije sector huurmarkt waar een steeds grotere vraag naar bestaat van huurders. استراتيجية لعبة روليت

Spelregels bijgesteld
Om beleggingen in het vrije segment aantrekkelijk te maken zou de grens daarom  voor vier jaar op hetzelfde niveau blijven. De bevriezing van de liberalisatiegrens is echter gekoppeld aan de behandeling van de novelle, waarmee de spelregels voor woningcorporaties worden bijgesteld. Door vertraging van die wet met een jaar, zien de particuliere verhuurders nu in 2015 toch de grens opgehoogd worden met inflatie.

“Een verkeerd signaal”, aldus Jan Kamminga, voorzitter van Vastgoed Belang. “Mijn leden, de particuliere verhuurders, zitten juist nu in een zeer lastige situatie. Vooral door de verhuurderheffing. لعبة الروليت في الكازينو De bevriezing van de liberalisatiegrens was voor hen één van de weinige positieve maatregelen. Ik heb dan ook met ergernis kennis genomen van de door procedures uitgestelde bevriezing van deze grens. لعب القمار على الانترنت

Effecten
Hoewel de effecten van de ophoging van de grens met zo’n 1,6% wellicht beperkt zijn, wordt het door particuliere beleggers toch gezien als nóg een aanmoediging om nu niet te investeren in beleggingsobjecten. Het zou daarom volgens Vastgoed Belang juist zeer gewenst zijn beleid te ontwikkelen dat erop gericht is de bouw van huurwoningen in de categorie van € 600-€ 800 per maand meer te stimuleren. De bouw en de economie zouden daarvan zeer profiteren. De vraag in de markt is aanwezig, maar het mogelijke aanbod van beleggerszijde wordt belemmerd omdat beleggen in woningen (en ander vastgoed) niet voldoende aantrekkelijk is.

Door Redactie | Gepubliceerd op 1 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email