Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Beste winkelgebieden in Amstelveen, Haarlemmermeer en Den Bosch

Eenderde van de zestig grootste Nederlandse gemeenten dreigt de komende jaren in de problemen te komen metamstelveen_stadshart zijn winkelgebied. Emmen, Heerlen en Hilversum lopen het grootste risico op achterblijvende vloerproductiviteit in het winkelgebied.

Die gemeenten scoren het slechtst op de aspecten bevolkingsprognose, leegstand en winkeldichtheid, die in de Retail Gemeente Atlas van Q&A Research & Consultancy in kaart zijn gebracht. Daarover schrijft RetailNews.

Negentien gemeenten zullen de komende tien jaar niet of nauwelijks groeien in het aantal inwoners. In totaal beschikken 37 gemeenten over een hogere winkeldichtheid dan gemiddeld, waardoor ze een grotere kans op overaanbod en lagere vloerproductiviteit hebben.

In 33 gemeenten is de winkelleegstand inmiddels opgelopen tot boven de tien procent. In één op de tien gemeenten staat zelfs vijftien procent van de winkels leeg. Emmen, Heerlen en Hilversum lopen het grootste risico dat hun leegstandspercentage de komende jaren verder oploopt. Een groot deel van de risicogebieden heeft te maken met vergrijzing.

De meest kansrijke winkelgebieden hebben een positieve bevolkingsprognose, kampen met weinig leegstand en hebben een relatief lage winkeldichtheid. Amstelveen, Haarlemmermeer en Den Bosch scoren het best op deze aspecten.

Foto betreft Stadshart Amstelveen

Door Redactie | Gepubliceerd op 12 juni 2014