Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Bepaling WOZ-waarde gaat vaak mis bij commercieel en incourant vastgoed

Alle gemeenten in Nederland hebben inmiddels de WOZ-beschikkingen 2014 verzonden. Het merendeel van de commercieel-vastgoed-1woningen wordt goed getaxeerd maar vooral bij commercieel en incourant vastgoed gaat het vaak enorm mis. Dat concludeert Sander Hansen van WOZ-Consultants.

Hansen: “De aanhoudende leegstand, het wegzakken van huurwaarden en ook de onderhoudstoestand wordt in de praktijk door gemeenten onvoldoende in de waardering betrokken met als gevolg veel te hoge WOZ-waarden.”

WOZ-Consultants heeft volgens Hansen de laatste jaren ruim 40.000 te hoog vastgestelde WOZ-waarden met succes weten te verlagen. “Met een lagere waarde kan direct worden bespaard op de onroerendezaakbelasting (ozb) en dus op de exploitatiekosten”, aldus Hansen. Een bijkomend en vaak financieel veel groter voordeel is dat een lagere WOZ-waarde meer ruimte geeft om af te schrijven op vastgoed.  Dit voordeel ziet men direct terug in de aangifte vennootschapsbelasting.

Hier kan een vastgoedportefeuille worden bekeken met enkele voorbeelden van fors verlaagde WOZ-waarden. Voor meer informatie, bel met 026-4721076 of meld uw vastgoed online aan op www.wozconsultants.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 2 maart 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email