Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Beleggingen in Nederland vastgoed bereikt nieuw record na crisis

beleggen-in-vastgoedNa het uitbreken van de kredietcrisis nam het volume van beleggingen in Nederlands vastgoed een duikvlucht. De laatste twee jaar is het herstel in de markt echter zichtbaar. Dit uit zich onder andere in een toename van het beleggingsvolume. Het afgelopen jaar werd een recordhoogte in het aantal beleggingen sinds de crisis bereikt.

Dirk Rompelman, de oprichter van het magazine Vastgoedmarkt, heeft onderzoek gedaan naar de Nederlandse beleggingsmarkt. Uit zijn onderzoek blijkt dat het er in 2015 in totaal 11,6 miljard euro werd belegd in direct vastgoed. Het jaar daarvoor lag het volume van beleggingen met circa 10 miljard euro ook al zeer hoog.

De groei in het volume is voor een deel te verklaren door de opkomst van buitenlandse investeerders. De laatste twee jaar is het animo voor de Nederlandse vastgoedmarkt in het buitenland flink toegenomen. In 2015 werd er door internationale beleggers meer dan 6 miljard euro geïnvesteerd in Nederlands vastgoed. In 2014 lag het volume van beleggingen door buitenlandse partijen zelfs nog hoger. Buitenlandse investeerders beleggen hun geld voornamelijk in kantoorunits. Woningruimtes worden op het minder interessant gevonden.

Aan de andere kant nam dit jaar ook het volume van beleggingen door Nederlandse partijen ote. Met name de pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen lieten het afgelopen jaar van zich horen. Het gezamenlijke beleggingsvolume van de deze partijen nam toe van 1,1 miljard euro naar 2,1 miljard euro. Het gros van dit volume werd belegd in vastgoed in de woonsector. Het beleggingsvolume van de Nederlandse publieke vastgoedfondsen nam in 2015 ook flink toe naar een volume van 1,2 miljard euro.

Dirk Rompelman baseert zijn conclusies op de cijfers van de tweede week van de eerste maand van 2015 tot de tweede week van dit jaar. In de laatste maand van het beleggingsjaar vond er nog 1,2 miljard euro aan vastgoedtransacties plaats.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 april 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email