Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Beleggers in de rij voor grootste woningontwikkeling van Nederland

Aan belangstelling van woningbeleggers voor zijn project Holland Park in Diemen heeft ontwikkelaar André Snippe HollandPark1bepaald niet te klagen. Vooral grotere Nederlandse partijen azen op de circa 1200 huurwoningen in het middensegment (€700-€1000) die de komende zes jaar gereed komen op dit grootste woningontwikkelingsproject van Nederland. Daarvoor zullen maar liefst 100.000 m2 aan lege kantoren het veld ruimen. Dat verklaart Snippe tegenover VJ die woensdagmiddag aanwezig was bij de feestelijke start van dit megaproject aan de rand van Amsterdam.

De omvangrijkste kantorentransformatie leidt tot het grootste woningontwikkelingsproject van Nederland. Dat is een notendop het hele enorme project Holland Park waarvoor de Deense grachtenwijk Sluseholmen model stond. André Snippe blijft er kalmpjes onder wanneer aan hem gevraagd wat nu voor hem de grootste uitdaging was om deze bijzondere woningontwikkeling ter hand te nemen. “Voor mij lag de grootste uitdaging om voor mensen met een kleine beurs iets moois neer te zetten met een hoge kwaliteit van wonen en openbare ruimte en dat allemaal in de buurt van Amsterdam. Dat is met Holland Park gelukt.”

Behapbaar 
Om de ontwikkelingskosten, inclusief de omvangrijke sloopkosten, behapbaar te houden bestaat de nieuwe, met grachten omringde woonwijk uit gestapelde maisonnettes met oppervlaktes van tussen de 45-100 m2 die tegen opmerkelijke lage prijzen van tussen €135.000 -€250.000 zullen worden verkocht. In totaal komen er 3000 woningen waarvan 60% koop en 40% huur. Volgend jaar start de bouw van het eerste woonblok wanneer de eerste kantoren zijn opgeruimd. Voor de huurwoningen hebben zich bij Snippe al diverse Nederlandse partijen gemeld. Namen wil hij nog niet noemen, maar het zijn de ‘bekende’ partijen die al op dit terrein actief zijn.

Voor de koopwoningen moet nog een marketinginspanning worden geleverd maar de belangstelling hiervoor is eveneens groot. Door de lage prijzen hebben starters een mogelijkheid om toch in de tot nu prijzige Amsterdamse koopwoningmarkt te stappen. Snippe twijfelt er geen seconde aan dat het hem zal lukken. Hij wijst op het ernaast gelegen Campus Diemen-Zuid waarbij Snippe eveneens kantoren liet slopen – 50.000 m2 – en een geslaagde studentencampus op de locatie realiseerde met 1000 wooneenheden inclusief voorzieningen die in korte tijd werden verhuurd. Dankzij deze campus hoefde Holland Park bij de samenstelling van de huurwoningen niet te voldoen aan de verplichting van minstens 30% sociale huur. Het succes van dit transformatieproject blijft niet onopgemerkt. Snippe: “Kort geleden was ik op Expo Real op de Holland stand. Ik werd compleet belaagd door gemeenten die dit ook graag wilden.”

Voorzieningen binnen handbereik
Holland Park verrijst op Bergwijkpark in Diemen-Zuid, een kantorenwijk uit de jaren zeventig. De locatie ligt direct aan de metrolijn aan de rand van Amsterdam. De nieuwe wijk krijgt een grote diversiteit aan woningtypes met allerlei voorzieningen en met een balans tussen stedelijkheid, park en intieme grachten. Met woningen vanaf 45m2 kunnen de eerder genoemde starters op de drukke Amsterdamse woningmarkt ook instappen, maar ook voor gezinnen zijn er woningen in veel formaten beschikbaar. Met een eigen treinstation en een metrostation is Holland Park aangesloten op het openbaar vervoer.

Inspiratie uit Kopenhagen
De Nederlandse architect Sjoerd Soeters maakte het stedenbouwkundig ontwerp voor Holland Park. Onder zijn supervisie werken andere Nederlandse toparchitecten de individuele woningen uit. Een levendige, prettige wijk is belangrijk voor hem: “Je eigen appartement moet goed zijn. Mooie buitenruimte, prettig uitzicht, met aantrekkelijke openbare ruimte. Je moet het gevoel hebben dat je ergens bent.” Soeters is bekend van onder andere het Amsterdamse Java-Eiland, en ontwierp recent de wijk Sluseholmen in Kopenhagen dat nu model staat voor Holland Park. Deze populaire wijk in de Deense hoofdstad wordt gekenmerkt door individueel herkenbare woonblokken, grote dakterrassen en lichte, natuurlijke elementen en stond model voor Holland Park. Soeters noemt het een mooie mix van Dutch en Danish design.

Holland Park is een ontwikkeling van Snippe Projecten BV uit Amsterdam in samenwerking met Bouwaccent BV uit Waalre. 

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 november 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email