Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Belangrijke beleggerslessen bij eerste Annexum Academy

Ondanks dat het voor veel beleggers onzekere tijden zijn is beleggen nog steeds een  manier om vermogen rendabel Annexum_Academyte beheren. Dat kan echter alleen als er verstandige keuzes gemaakt worden en beleggers goed beslagen ten ijs komen. Daarom organiseert Annexum sinds kort Annexum Academy. Tijdens deze sessies – die voor iedereen met interesse in beleggen toegankelijk zijn – krijgen ervaren en minder ervaren beleggers actuele informatie en praktische tips van onafhankelijke experts. De eerste – druk bezochte – bijeenkomst was de aftrap van de in totaal drie bijeenkomsten die dit jaar plaats zullen vinden.

Na een korte introductie van CEO en oprichter van Annexum, Huib Boissevain, over het belang van goede informatie en transparantie als basis voor goede beleggingen werden de sprekers uit verschillende vakgebieden voorgesteld aan het publiek.

‘Huiswerk doen’

De insteek van de eerste Annexum Academy was om een volledig beeld te geven van de beleggingsmogelijkheden, maar ook om inzicht te geven in welke indicatoren bepalend zijn, waar de risico’s liggen, hoe spreiding werkt en wat het beleggingsjargon precies betekent. Gijsbrecht van Dommelen, directeur van Vladeracken Vermogensbeheer, mocht het spits afbijten en gaf de bezoekers vooral een compleet beeld van de verschillende beleggingsmogelijkheden. De (potentiële) beleggers werden meegenomen langs alle verschillende beleggingscategorieën met de daarbij behorende risico’s. De belangrijkste boodschap die Van Dommelen – naast een keur aan inhoudelijke tips – wilde meegeven aan de zaal was vooral “doe je huiswerk”. “En als je niet meer lekker slaapt van je keuzes, stop er dan mee”, aldus Van Dommelen.

Visie op de vastgoedmarkt

Na de pauze was het de beurt aan Jeroen Jansen, Hoofd Research en Consultancy van Savills Nederland en Jos Versteeg, Senior Equity Analyst bij Theodoor Gilissen. Jansen gaf de aanwezigen een zeer uitgebreide en realistische uitleg over de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en de kansen die er nog steeds zijn. Niet alleen de kantorenmarkt passeerde de revue maar ook de consequenties van bijvoorbeeld online shoppen en ‘Het Nieuwe Werken’ op de vastgoedmarkt werden volop belicht. العب وربح Tegenover de soms negatieve cijfers die hij de zaal voorschotelde stonden ook positieve uitspraken als ‘kwaliteit blijft zich altijd bewijzen’ en ‘toplocaties blijven gewild’. Zijn belangrijkste advies (met een knipoog) was “beleg alleen nog maar in kantoren van vier verdiepingen”. “Kijk maar naar de nieuwe hoofdkantoren van Apple, Google, Facebook en CapGemini, die zijn allemaal vier verdiepingen hoog. لعبة روليت مجانيه

Wat is jouw stijl?

Jos Versteeg, Senior Equity Analyst bij Theodoor Gilissen, verzorgde als laatste spreker een lesje ‘beleggingsstijlen’. سباق الخيل Opgedeeld in groei, waarde, momentum, dividend en duurzaam besprak Versteeg de voor- en nadelen van verschillende stijlen van beleggen. Toen Versteeg begon met zijn verhaal over cyclisch beleggen en inging op welk punt van de cyclus we nu in Nederland eigenlijk zitten, ging de zaal weer op het puntje van de stoel zitten. “Op hoeveel staat de AEX-index eind 2013?”, klonk het uit de zaal. Daar wilde Versteeg zich niet aan wagen, maar afgaande op een van zijn belangrijkste indicatoren, de inkoopmanagersindex, stelde hij: “Het gaat langzaam weer de goede kant op, maar we zijn er voorlopig nog niet.”

Tijdens de gezellige borrel in de lounge van het Golden Tulip in Amersfoort, overigens uitgeroepen tot vergaderlocatie van het jaar, spraken de aanwezigen al driftig over de opgestoken kennis en de inhoud van de volgende bijeenkomst. Die staat gepland op 11 juni 2013 en zal geïnteresseerde beleggers meenemen in de wereld van directe vastgoedbeleggingen, rendementsmodellen, taxaties en financiering van vastgoed.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 maart 2013