Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Aziatische beleggers zien Nederland steeds meer zitten

De fase waarin Aziatische beleggers zich in Nederland hooguit beperken tot oriënterende bezoeken, is goeddeels voorbij. Ze ChinaHongkong (1)doen steeds meer concrete biedingen op Nederlands vastgoed. Dat is te lezen in de Capital Markets Outlook 2015 van vastgoedadviseur CBRE.

Volgens Machiel Wolters, Director Research and Consulting van CBRE  gaat het voornamelijk om beleggers uit landen zoals Japan en Singapore, maar ook uit China, Maleisië en Zuid-Korea. online sportfogadás “Hun interesse beperkt zich niet alleen tot oriënterende bezoeken, maar heeft zich ook geuit in de eerste concrete biedingen. Daarmee lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dit leidt tot de eerste grote aankoop door een Aziatische partij.”

Vaak indirect
CBRE ziet Aziatisch kapitaal al enige tijd op de Nederlandse markt circuleren, hoewel dit tot op heden vaak ging om indirecte beleggingen. Door in te leggen in Nederlandse fondsen of via internationale asset managers, separate accounts en joint ventures, zijn Aziatische institutionele beleggers op de markt actief zonder de uiteindelijke acquisitie zelf te managen.

Ook in Azië neemt de kapitaaldruk toe. online tippmix Dit komt door de toestroom van meer kapitaal uit nieuwe polissen enerzijds en de toename in allocatie naar vastgoed anderzijds. Machiel Wolters: “Ter vergelijking, waar Angelsaksische fondsen gemiddeld circa 5% van hun kapitaal hebben toegewezen aan vastgoedbeleggingen, ligt dit in Azië momenteel rond de 2%. Bovendien ervaren Aziatische beleggers het risicoprofiel van het Europese ‘core’ product als relatief gunstig. Door het toetreden van deze partijen breidt het speelveld van internationale beleggers zich uit, wat de competitie op de Nederlandse markt verder zal doen toenemen.”

Steeds makkelijker lenen
Ook op de financieringsmarkt is dit duidelijk merkbaar. In lijn met beleggersvoorkeuren wordt het steeds makkelijker om leningen te krijgen voor het secundaire product, wat zich bovendien vertaalt in hogere loan-to-values (LTV’s) en gunstigere marges. 1xbet bukmeker

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email