Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Arcona Property Fund N.V. beleidsvoornemens jaarvergadering

Tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van Arcona Property Fund N.V., vandaag in Amsterdam, geeft de Directie een nadere toelichting op potentiële acquisities van een kantoorgebouw in Polen (MARIS) en een winkelcentrum in Slowakije. Daarnaast komt de verkoop van het kantoorgebouw Gemerska en een tweede notering op de effectenbeurs van Praag ter sprake.

Na een periode van kostenbesparingen en herfinanciering bevindt Arcona Property Fund N.V. zich nu in een fase van uitbreiding van de portefeuille. Na de onlangs afgeronde acquisitie van elf grootschalige winkellocaties in regionale steden in Polen, onderhandelt Arcona Property Fund N.V. nu over de aankoop van twee nieuwe objecten.

Het eerste object is MARIS, een kantoorgebouw in het centrum van de zevende stad van Polen, Szczecin. Het gebouw heeft 5.455 m2 verhuurbaar oppervlak, 120 parkeerplaatsen, en de netto operationele inkomsten bij aanvang bedragen circa EUR 740.000. Het gebouw heeft een bezettingsgraad van 90,4% en kan aangekocht worden voor EUR 8,9 miljoen. De aankoop wordt gefinancierd door de bestaande bankfinanciering over te nemen in combinatie met een nieuw uit te geven obligatielening van circa EUR 2 tot EUR 2,5 miljoen.

Het tweede object is een winkelcentrum in Košice. Het betreft hier een mogelijke aankoop met een initiële investeringsomvang van EUR 11 miljoen. Inmiddels is een offerte van een bank ontvangen voor de financiering van het object. De Directie verwacht de komende maanden meer duidelijkheid over deze potentiele aankoop te kunnen verstrekken.

Verder lopen er gesprekken met potentiële huurders in Polen, waaronder een grote fitnessketen voor 1.500 m2 in het gebouw in Kalisz welke op dit moment nog niet verhuurd is.

De Directie is voornemens het kantoorgebouw Gemerksa in Kosice te verkopen. De verkoop zal naar verwachting in Q4 2017 kunnen plaats vinden.

Arcona Property Fund N.V. onderzoekt de mogelijkheid om naast de notering aan Euronext een tweede notering aan te vragen op de effectenbeurs van Praag. De Directie is van mening dat een tweede notering op een effectenbeurs in de regio waar ook het vastgoed is gesitueerd, kan bijdragen aan verbetering van de liquiditeit van het aandeel en de financierbaarheid van de portefeuille.

Eind 2018 loopt een gedeelte van de leningen, waaronder de verkoperslening in Polen, af. Arcona Property Fund N.V. overweegt dit te herfinancieren door uitgifte van obligaties.

De presentatie van de vergadering is te downloaden via de website.

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 mei 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly