Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

APF International koopt kantoorgebouw Amsterdam

APF International heeft voor een van de beleggingsfondsen onder haar management een kantoorgebouw verworven. Het in augustus 2012 opgeleverde gebouw is gelegen aan De Entree 500 in Amsterdam Zuidoost. Het kantoorgebouw bestaat uit 6.388 m² verhuurbare vloeroppervlakte. De koopsom is helaas niet bekend gemaakt.

Verkoper, IVG Institutional Funds (IVG), rond hiermee de eerste fase af van de herontwikkeling van “Arena Towers” . Het gebouw was laatstelijk in gebruik bij ABN AMRO. Het is door IVG voor 10 jaar verhuurd aan Praxis die na de oplevering hier haar hoofdkantoor zal vestigen. Het nieuwe hoofdkantoor biedt ruimte aan ongeveer 270 medewerkers. Van Gool Elburg adviseerde verkoper IVG en Albers & van Tienen notarissen adviseerde koper APF.

De naastgelegen hoogbouw van “Arena Towers” zal worden herontwikkeld tot hotel. Het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost kan zich recentelijk verheugen in de belangstelling van eindgebruikers met de komst van onder meer: Nuon (ca. 26.000 m², ING (ca. 20.000 m²), Peugeot en Citroën (4.300 m²), Grant Thorton (1.900 m²) en National Geographic (1.500 m²).

De Amsterdamse investment manager, APF International, is voornemens de beleggingsportefeuille (circa €400 miljoen) dit jaar verder uit te breiden voor haar nieuw te initiëren vastgoedfondsen en haar institutionele beleggingsfondsen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 27 augustus 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email