Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum verzelfstandigt FlexOffiZ-formule

FlexOffiZ, de flexibele kantoorverhuurformule van de Amsterdamse fondsenaanbieder Annexum, wordt geheel verzelfstandigd. Huib_Boissevain_2De laagdrempelige en voordelige formule die al een behoorlijke naamsbekendheid heeft opgebouwd, staat daarmee open voor andere vastgoedeigenaren en gebruikers.

“Door het verzelfstandigen van de serviceorganisatie brengen we de FlexOffiZ-formule voor veel meer partijen binnen bereik”, zegt Huib Boissevain van Annexum. Op dit moment heeft deze flexibele kantoorformule sinds de start begin 2012 nu zo’n 20 vestigingen waarvan 13 onder de vlag van Annexum varen. “Doordat meer partijen een FlexOffiZ-label kunnen vestigen in hun eigen leegstaande kantoorpand denken we dat het mogelijk is om snel naar zo’n 120 locaties verspreid door Nederland te kunnen streven”, verwacht Boissevain. Daarmee gaat Boissevain vol de concurrentie aan met gevestigde bestaande grote flexibele kantoorformules als Regus en Spaces.

FlexOffiZ biedt net als de andere flexaanbieders laagdrempelige huisvesting met volledige ingerichte werkplekken inclusief wifi maar zit qua prijs nog een stuk lager in de markt. Al vanaf €150 per maand is er al een werkplek voor een starter, kleine ondernemer of ZZP’er. De lage prijs is mogelijk doordat de locaties onbemand zijn. “Er zijn immers geen kosten voor een receptioniste bij de balie. Daarvoor moet je echt een bepaalde schaalgrootte hebben. Die hebben we nog niet maar ik sluit niet uit dat het in de toekomst wel mogelijk wordt.”

Dat de FlexOffiZ-locaties in trek zijn, lijdt geen twijfel aldus Boissevain. “De afgelopen twee maanden hebben we daarmee zo’n 10.000 m2 aan kantoorruimte weten op te vullen. Een mooie prestatie in een lastige tijd.”

Boissevain denkt dat meer eigenaren of beleggers van leegstaande kantoren wel oren hebben naar een FlexOffiZ-formule. Niet alleen in de grote kantoorregio’s maar ook kantoren in verder gelegen regio’s zouden hiervoor in aanmerking kunnen komen. Zo voorziet hij stijgende vraag naar deze flexkantoren doordat steeds meer grote bedrijven hun hoofdkantoor de afgelopen jaren hebben gecentraliseerd. “Die bedrijven zijn steeds verder van hun klanten komen te staan. Voor slechts €2000 tot €4000 per jaar hebben ze een eigen regiokantoor in een FlexOffiZ-pand voor contact met hun klant.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 30 mei 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email