Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum plaatst vierde zorgfonds in twee jaar‏

In december richtte fondsenaanbieder Annexum het nieuwe zorgfonds Zorgveste Slingerbosch op, een sfeervolle villa met zestien ruime zorgwoningen voor senioren. De exploitatie van de zorgresidentie is voor een periode van minimaal twintig jaar in handen van DS Verzorgd Wonen. In totaal zijn 41 participaties uitgegeven van elk 100.000 euro. De belegging werd voor 48% gefinancierd met eigen vermogen. De totale fondsinvestering bedraagt € 8,57 miljoen. Het verwachte direct rendement bedraagt gemiddeld 8% per jaar. Annexum heeft de ambitie om de komende jaren meer zorgfondsen te lanceren.


Zorgvastgoed neemt een steeds prominentere plaats in als beleggingscategorie. Dit komt door de toenemende vraag naar ouderenzorg en de groeiende behoefte aan kleinschalige en kwalitatieve zorg voor ouderen. Het concept van DS Verzorgd Wonen sluit naadloos aan bij de huidige vraag. Wij zijn dan ook erg tevreden met de succesvolle plaatsing van het fonds”, aldus Olle van Alphen, directeur kantoren bij Annexum.

De zorgresidentie Slingerbosch heeft een omvang van 1,1 hectare en ligt in een bosrijke omgeving in Huizen. De locatie is goed bereikbaar via de A1. De villa beschikt over zestien studio’s van verschillende omvang. Hans Bos, directeur DS Verzorgd Wonen: “Slingerbosch biedt mensen de mogelijkheid om ouder te worden in een rustgevende en stijlvolle woon- en zorgomgeving. Voor onze bewoners is er dag en nacht professionele zorg aanwezig. Ook aan individuele zorgvragen geven wij graag invulling. Onze ambitie is om de komende jaren verschillende nieuwe locaties beschikbaar te stellen.” DS Verzorgd Wonen werd bij de transactie geadviseerd door de afdeling Healthcare van DTZ Zadelhoff.

Over Annexum
Annexum is een initiatiefnemer van fondsen gericht op de particuliere en institutionele belegger en een leidende speler in de markt van vastgoedbeleggingsfondsen. Het bedrijf heeft circa € 1,2 miljard aan beheerd vermogen, verdeeld over een portefeuille van ruim dertig fondsen. Die omvat onder meer vastgoed-cv’s met objecten in alle sectoren van de vastgoedmarkt, zoals kantoorpanden, winkels, hotels, supermarkten, zorg, congresruimten en ook andere beleggingsproducten, zoals het microfinancieringsfonds Dutch Microfund.

Over DS Verzorgd Wonen
DS Verzorgd Wonen is specialist in het verzorgen van stijlvolle zorgwoningen voor ouderen op monumentale locaties. Voor bewoners is permanent professionele zorg aanwezig. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van zorg op maat. DS Verzorgd Wonen biedt zowel zorghuisvesting in de laatste levensfase aan als dagopname. Het bedrijf is zich zeer bewust van de doelgroep en voegt waarde toe aan het bestaan van ouderen. DS Verzorgd Wonen beschikt over drie locaties, die sinds de opening volledig zijn verhuurd. DS verzorgd Wonen wil de komende jaren nog vijftien locaties openen. Om deze groeistrategie te realiseren is besloten om zich volledig te richten op de zorgexploitatie en het vastgoed te verkopen middels sale-and-leaseback constructies.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 januari 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email