Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum plaatst Amerikaans vastgoedfonds

Fondsenaanbieder Annexum richtte eind maart in samenwerking met StoneBridge Investments (StoneBridge) Annexumhet Amerikaanse vastgoedfonds StoneBridge Residential Fund X, LP op en koopt hiermee het complex The Glenwood Apartments aan in Washington D.C. De totale investering bedraagt $9,2 miljoen, gefinancierd met 52,5% banklening en 47,5% eigen vermogen. Het verwachte direct rendement bedraagt gemiddeld 16% per jaar. Met het aantreden van Frank Wolt, voorheen Director Investor Relations van StoneBridge heeft Annexum de ambitie om de komende jaren meer Amerikaanse vastgoedfondsen te lanceren.

“The Glenwood Apartments is eind maart aangekocht. Zoals gebruikelijk investeert StoneBridge zelf ook mee in haar beleggingsfondsen. De strategie van het fonds speelt in op de sterke vraag van Young professionals naar betaalbare huurwoningen nabij winkels, openbaar vervoer en werkgelegenheidscentra. De onderhavige deelmarkt voorziet in deze wensen en vertoont een sterke groei van 24 – 35 jarigen. Het aanbod van betaalbare woningen blijft de komende jaren achter ten opzichte van de groeiende vraag.”, aldus Huib Boissevain, CEO bij Annexum.

The Glenwood Apartments is een ‘Class B  appartementencomplex’ en bestaat uit 90 woningen. Het complex wordt gemoderniseerd en voorzien van een professionele beheerorganisatie waarmee een aantrekkelijk totaal verwacht rendement kan worden gerealiseerd. De omgeving van het complex ondergaat momenteel een transitie, waarbij het aanbod van zowel woningen als winkels zich aanpast aan de wensen van de nieuwe Young professional huurder. Dit heeft een positief effect op de huurprijsontwikkeling en de realisatie van een hoge bezettingsgraad.

StoneBridge

Het fonds StoneBridge Residential Fund X, LP is een initiatief van StoneBridge Investments B.V. StoneBridge vormt, samen met haar zusterorganisaties ZOM Development (ZOM) en ZRS Management (ZRS), een geïntegreerd platform dat zich exclusief bezighoudt met ontwikkeling, acquisitie, asset management, technisch- en commercieel beheer van verhuurappartementen in de Verenigde Staten. Met haar hoofdzetel in Washington D.C. heeft  StoneBridge uitvoerige kennis van de onderhavige markt. Voor dit geïntegreerde platform binnen de Amerikaanse huurappartementensector biedt Annexum vanaf heden unieke investeringsmogelijkheden op basis van lokale kennis, ervaring en aanwezigheid.

Over Annexum

Annexum is een initiatiefnemer van fondsen voor particuliere en institutionele beleggers en een leidende speler in de markt van de vastgoedfondsen. Het bedrijf heeft circa € 1,2 miljard aan beheerd vermogen, verdeeld over een portefeuille van ruim dertig fondsen. Die omvat onder meer vastgoed-cv’s met objecten in alle sectoren van de vastgoedmarkt, zoals kantoorpanden, winkels, hotels, supermarkten, zorg en congresruimten. Maar ook andere beleggingsproducten, zoals het microfinancieringsfonds Dutch Microfund en het nieuwe verhuurconcept FlexOffiZ.

Door Redactie | Gepubliceerd op 14 april 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email