Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum neemt beheer fondsen AKRON over

Fondsaanbieder Annexum verkreeg per januari de laatste Nederlandse fondsen van vastgoedpartij AKRON. De fondsen hebben een totale waarde van 24,5 miljoen euro en bestaan uit vier volledig verhuurde kantoorpanden. Asset Manager Yolande Langereis treedt in dienst van Annexum waardoor de continuïteit van het fondsbeheer wordt gewaarborgd. Olle van Alphen, directeur kantoren bij Annexum: “We hebben veel vertrouwen in dit komende jaar. De overname van deze fondsen is een goed begin.”

In Nederland verwierf de AKRON Group voornamelijk bekendheid door de aankoop van het Magna Plaza Shopping Center, gevestigd in Amsterdam. Nadat de moedermaatschappij van het bedrijf in 2009 in zwaar weer terecht kwam, besloot het de Nederlandse fondsen af te stoten. Met de overname van het beheer van Vastgoed Maatschap AKRONned V en Vastgoed CV AKRONned VIII heeft de AKRON Group alle Nederlandse activiteiten beëindigd.

Voortzetting groei

“Wij zijn erg tevreden met het begin van dit nieuwe jaar. Onlangs richtte Annexum al een zorgfonds op en de verwachting is om binnenkort nog meer fondsen te lanceren. Intussen blijven we openstaan voor fondsovernames met kwalitatief sterk vastgoed. Zo viel ook deze overnamemogelijkheid al snel op. De twee fondsen met single tenant gebouwen zijn verhuurd aan stabiele huurders als L’Oréal en Haskoning en vormen een goede aanvulling op ons fondsenaanbod”, aldus Olle van Alphen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 januari 2011