Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum lanceert zesde zorgfonds

Annexum lanceert haar zesde zorgfonds. Zorgveste De Residentie is een belegging in een monumentaal herenhuis image007op een unieke locatie in Den Haag. Het object is volledig herontwikkeld door COD met behoud van originele details, waarbij duurzaamheid centraal staat. Het object bestaat uit 28 zorgappartementen met een gezamelijke leefruimte, de Meander welke is ingericht volgens het Martha Flora concept. Huurder Bronovo Martha Flora creëert een gespecialiseerde leefomgeving voor ouderen met dementie. De exploitatie wordt voor een periode van tenminste 15 jaar uitgevoerd door Bronovo Martha Flora, een 50/50% samenwerking tussen Stichting Bronovo Nebo, onder andere bekend van Bronovo ziekenhuis, en Martha Flora. Het verwachte direct rendement op het vastgoed bedraagt gemiddeld 7% per jaar.

Olle van Alphen, directeur Kantoren en Zorg Annexum: “Nederland vergrijst in rap tempo. Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar intensieve ouderenzorg, met name waar sprake is van dementie. Martha Flora is een uniek concept specifiek gericht op de groeiende groep Alzheimerpatiënten. We zijn er trots op dat we nog steeds de enige aanbieder in Nederland zijn die de zorgbelangen toegankelijk maakt voor particuliere beleggers”.

Markt voor zorgvastgoed

In 2040 zal het aantal 65 plussers zijn opgelopen van 2,5 miljoen naar 4,5 miljoen. Daarnaast is er sprake van ‘dubbele vergijzing’ wat inhoudt dat binnen deze groep het aantal 80 plussers toeneemt. Dit leidt tot een toenemende vraag naar (intensieve) ouderzorg en een grotere diversiteit in woonvoorzieningen.

Over Martha Flora

Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg gebouwd op persoonlijke ervaringen van grondlegger mr. Marco Ouwehand, en het wetenschappelijke onderzoek en de visie van hoogleraar Anne-Mei The. Samen staan zij aan de basis van een totaal andere benadering van dementiezorg. Het resultaat: een uniek zorgconcept voor mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie.

Over Annexum

Annexum is een initiatiefnemer van fondsen voor particuliere en institutionele beleggers en tevens een leidende speler in de markt van de vastgoed-cv’s. Het bedrijf heeft circa € 1,2 miljard aan beheerd vermogen, verdeeld over een portefeuille van ruim 30 fondsen. Die omvat onder meer vastgoed-cv’s met objecten in alle sectoren van de vastgoedmarkt, zoals kantoorpanden, winkels, hotels, supermarkten en zorgvastgoed. Maar ook andere beleggingsproducten, zoals het microfinancieringsfonds Dutch Microfund. Voor het aanbieden van participaties in Zorgveste De Residentie is Annexum Beheer BV niet vergunningplichtig ingevolge de Wet op het financieel toezicht en staat niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Door Redactie | Gepubliceerd op 14 november 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email