Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum lanceert Annexum International

De grootste niet beursgenoteerde vastgoedfondsenaanbieder van Nederland Annexum start een nieuwe onderneming: Annexum International. Managing Partners Huib Boissevain en Olle van Alphen willen daarmee de toegang van buitenlandse institutionele investeerders tot de Nederlandse vastgoedmarkt verbeteren. “Als Annexum zijn we actief in alle vastgoedsectoren. We hebben de juiste contacten, doorontwikkelde systemen en weten van de hoed, de rand en de kansen van de Nederlandse vastgoedmarkt.
Kansen waar de Nederlandse institutionele partijen nog maar zeer beperkt op inspelen. Wij zullen buitenlandse investeerders ondersteunen om meer uit hun bestaande of op te bouwen Nederlandse vastgoedportefeuille te halen”, aldus Van Alphen.

Annexum International gaat 15 oktober van start en richt zich op full service asset en property management diensten voor buitenlandse (institutionele) investeerders. Het is een seperate entiteit die gebruik maakt van de diensten en expertise van Annexum.

Meer dan 1 miljard euro aan buitenlandse investeringen
Annexum International speelt in op de behoefte aan een onafhankelijke dienstverlener die een trackrecord heeft in maatwerk en creatieve vastgoedoplossingen, zoals bijvoorbeeld FlexOffiZ. Lokale kennis en aanwezigheid is daarbij cruciaal. ivermectina ou revectina Van Alphen gelooft dat dit een groeimarkt is waarin buitenlandse partijen in 2013 meer dan 1 miljard euro zullen beleggen in Nederland vastgoed: “Nederland heeft een stabiele economie met veel vastgoed, beschikbaar voor relatief aantrekkelijke prijzen. ivermectina dolor de estomago Ideaal voor investeerders die zoeken naar interessante rendementen. merck e ivermectina Buitenlandse partijen hebben echter beperkte lokale kennis om het vastgoed optimaal te laten renderen. In die behoefte zullen wij hen voorzien.”

Behoefte aan onafhankelijkheid
Boissevain vult aan: “Ook aanwezige buitenlandse investeerders hebben hier veel behoefte aan. Ze zien dat hun portefeuille onder druk staat maar weten niet goed op welke fronten ze bij moeten sturen. De Nederlandse markt vergt een speciale aanpak waar onafhankelijk advies sterk nodig is. Vreemd genoeg is die beperkt beschikbaar. De lokale asset managers die er zijn, zitten vaak bij grote makelaarskantoren. Dat kan hun keuzes bij de aankoop en het beheer van bepaalde objecten minder onafhankelijk maken.“

Kenmerken Annexum International:
– Gericht op buitenlandse institutionele beleggers met (interesse in) vastgoedportefeuilles vanaf 50 miljoen euro met kantoren, hotels, woningen of winkels
– Op termijn ook dienstverlening aan Nederlands institutionele beleggers
– Annexum International ondersteunt derden onder andere bij administratief, technisch, financieel en commercieel beheer, aankoop en onderhoud van vastgoed, rapportages en het aantrekken van huurders
– Service Level Agreement met Annexum, met toegang tot expertise, systemen en contacten
– Annexum is sinds 2000 een stabiele speler met 35 fondsen en 1,2 miljard euro onder beheer

Over Annexum

Annexum is een initiatiefnemer van fondsen voor particuliere en institutionele beleggers en tevens een leidende speler in de markt van de vastgoed-cv’s. Het bedrijf heeft ruim € 1,2 miljard aan beheerd vermogen, verdeeld over een portefeuille van ruim 35 fondsen. Die omvat onder meer vastgoed-cv’s met objecten in alle sectoren van de vastgoedmarkt, zoals kantoorpanden, winkels, hotels, supermarkten en congresruimten. Maar ook andere beleggingsproducten, zoals het microfinancieringsfonds Dutch Microfund en het verhuurconcept FlexOffiZ.

www.annexum.nl / www.flexoffiz.nl / http://twitter.com/annexum_huib 

Door Redactie | Gepubliceerd op 4 oktober 2012