Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Annexum heeft onlangs Winkelhart Lelystad CV geïntroduceerd.

We spreken Rob van Gool directeur Winkelvastgoed van Annexum. Gestart in 2000 beheert Annexum inmiddels 32 fondsen met een gezamenlijk vermogen van 1,2 miljard euro.  Haar vastgoedportefeuille bestaat uit kantoren, winkels en supermarkten, hotels, maar ook zorgvastgoed. De nieuwste toevoeging aan deze portefeuille is Winkelhart Lelystad.

Waarom investeert Annexum in Lelystad?
De gemeente Lelystad is sinds 2001 bezig met het vernieuwen van het stadshart. De stad heeft behalve 75.000 inwoners ook een sterke regionale verzorgingsfunctie en het centrum is de laatste jaren veranderd in een verzamelplaats van spraakmakende architectuur, met een breed aanbod aan winkels, woningen, horeca, kunst en cultuur en uitgaansgelegenheden. Rob van Gool, directeur winkelvastgoed van Annexum: “De groei in Lelystad is bovengemiddeld. De verwachting is dat binnen enkele jaren het aantal inwoners is gestegen tot 85.000. Dat is op zich al bijzonder in een tijd waar krimp (in onder andere Limburg en Zeeland) geen uitzondering meer is. In Lelystad groeit de bevolking in ieder geval tot 2040. En, niet onbelangrijk, in Lelystad is er nog ruimte om te groeien. Bovendien is dit pand het laatste opgeleverde pand van de gehele ontwikkeling van de nieuwe stadskern. ivermec not sold at tractor supply Uit recente passantentellingen is gebleken dat het aantal voorbijgangers al fors is toegenomen als gevolg van de herontwikkeling van het stadshart”

Er wordt belegt in winkelvastgoed, waarom is er juist gekozen voor winkels?
“Als we kijken naar winkelvastgoed dan kun je dit segment onderverdelen in winkels en supermarkten. Binnen het segment winkels is zeker sprake van onderscheid in kwaliteit. how to give liquid ivermectin for horses Winkels op A1 locatie zijn en blijven ook in de toekomst gewild en daarmee dus een prima belegging. Door deze belangstelling in A1 winkelvastgoed ligt het aanvangsrendement over het algemeen iets lager, maar legt het wel een stevig fundament onder de vastgoedportefeuille. Je ziet dan ook dat alle omringende A1-winkelblokken in het stadshart van Lelystad in handen zijn van institutionele beleggers. En middels een belegging in Winkelhart Lelystad CV is het nu ook mogelijk voor de particuliere belegger, wat uniek is in de huidige markt. Belangrijk voor ons was ook dat het winkelaanbod in dit object heel goed aansluit bij het bestedingspatroon en de bevolkingssamenstelling in Lelystad. Daar komt bij  dat het merendeel van het winkelaanbod in dit pand nauwelijks gevoelig is voor de invloeden van aankopen via internet. De winkeliers, die de consument toch het beste kennen, hebben allemaal dit jaar de huurcontracten voor een lange termijn getekend tegen de huurprijzen van vandaag de dag. Dit geeft ons een comfortabel gevoel voor de toekomst.  Wij zijn dan ook van mening dat in een goed gespreide winkelvastgoedportefeuille naast supermarkten juist ook winkels op A1 locatie met meerdere huurders voor een evenwichtige verdeling van risico en rendement zorgen.”

Wie zijn de huurders?
De huurcontracten met gerenommeerde landelijke winkelketens als Apple, Intertoys, Dolcis, Jack & Jones, Only, maar ook Bristol, Xenos en Wibra lopen gemiddeld acht jaar waardoor de cashflow naar beleggers zeker is. Het pand van Winkelhart Lelystad CV, met een oppervlakte van 7300 vierkante meter, ligt op een absolute A1-locatie en is deze zomer opgeleverd. Het pand ligt aan de belangrijkste winkelroute van de stad. Er zijn verschillende parkeergarages vlakbij en het station is op loopafstand. Rob van Gool: “Volgend jaar gaat de Hanzelijn rijden die niet alleen zorgt voor een betere bereikbaarheid, maar ook het hele achterland ontsluit. ivermectin while breastfeeding Bovendien zorgt de toename van de drukte op het station ook voor een verhoogde dynamiek daaromheen. Verder trekt het stadshart nog eens 15% van de 2,2 miljoen bezoekers die jaarlijks naar Bataviastad komen. En omgekeerd vindt weinig afvloeiing plaats vanuit Lelystad naar de plaatsen als Almere en Dronten.”

Welke rendement wordt in Winkelhart Lelystad CV geboden?
Rob van Gool: “Annexum prognosticeert een totaal rendement van 8,2% en het direct uitkeerbare rendement van gemiddeld 7,1 procent wordt twee keer per jaar uitgekeerd.Deelname is mogelijk met participaties van 50.000 euro, er zijn 145 participaties beschikbaar. De belegging is bovendien, onder bepaalde voorwaarden, geschikt voor het aanwenden van een herinvesteringsreserve.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 3 november 2011

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email