Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Analisten Natixis: Beste vastgoedkansen in VS en China, Europa in opmars

De lage rente en aantrekkende prijzen in veel landen op de wereld biedt veel kansen voor investeerders om meer in skyscrapersvastgoed te gaan beleggen. Meest kansrijk zijn woningbeleggingen in de VS en China. In Europa zijn de koplopers VK, Estland, Luxemburg, Malta, België en Finland. Dat blijkt uit het rapport Wereldwijd Vastgoed in perspectief van de Franse vermogensbeheerder Natixis Global Asset Management.

De experts van Natixis Global Asset Management vertellen in hun rapport – HIER te lezen –hoe zij de markten zien, welke zich het snelst herstellen en welke sectoren de beste mogelijkheden bieden. Daarnaast geven zij hun mening over de wijze waarop de Europese schuldencrisis de verschillende markten beïnvloedt. Natixis is aan de Parijse beurs genoteerd en beheerd wereldwijd voor €600 miljard aan beleggingen voor tal van cliënten waarvan €33 miljard in vastgoed.

Enkele uitspraken van analisten over de kansen in de wereldwijde vastgoedmarkt:

“Het is geen verrassing dat investeerders bij de huidige lage rente zich richten op alternatieve beleggingen zoals onroerend goed voor de financiering van pensioenen en oudedagvoorzieningen. Het draait zeker niet alleen om de locatie. Dat zou al te eenvoudig zijn”, zegt Jörg Knaf, managing director Northern Europe Natixis Global Asset Management.

“De tweede helft van het jaar zal de markt van de US Real Estate Investment Trust (REIT) positieve ontwikkelingen laten zien. Dat zal gepaard met een toenemende volatiliteit. De positieve drijvende krachten daarachter(meerdere in dit geval) zijn tot nu toe nog niet echt zichtbaar in de markt. Dit zijn met name de verbeterde situatie rondom het overheidsbudget en de toename van de eigen energieproductie in de woningbouw”, zegt Michael Acton, research director AEW Capital Management

Dmitri Rabin, senior securitized asset analyst Loomis, Sayles & Company: “In de VS is de woningmarkt sinds een jaar op de goede weg. De prijzen zijn zowel op federaal als lokaal niveau stabiel. De huidige prijzen van vastgoed liggen echter zelfs na de recente prijsstijgingen nog altijd ongeveer 22 % lager dan op hun historische hoogtepunt. Daarom is er nog veel potentieel. Voor de komende 18-24 maanden wordt er nog steeds een gestage prijsstijging van vastgoed verwacht. We rekenen op een gezonde marktontwikkeling met 8-12% groei in 2013 en 5-7% in 2014.”

Philippe Waechter, hoofdeconoom Natixis Asset Management: “De markt in de VS schijnt na een lange periode van aanpassingen een nieuwe opleving door te maken. De prijzen stijgen, evenals de activiteit in de bouw en in de huizenverkoop. De bijdrage van vastgoed aan het BBP is momenteel positief, terwijl deze de afgelopen jaren eerder negatief was. In China blijft de vastgoedmarkt als geheel sterk. De prijzen zijn hoog en de investeringen groot. De vastgoedmarkt heeft in China van de economische boom geprofiteerd omdat daardoor de vraag naar woonruimte in de steden is toegenomen. Sinds 2009 is dit echter in mindere mate het geval en daarnaast laten de regio’s onderling verschillen zien. Ook in Europa is de locatie doorslaggevend, hoewel deze factor minder belangrijk wordt doordat de vastgoedmarkt in de meeste landen momenteel lijkt te verbeteren. Koplopers zijn Estland, Luxemburg, Malta, België en Finland. Het sterkst, maar nog niet stabiel, is de markt op dit moment in het Verenigd Koninkrijk. Er is daar weliswaar nog geen sprake van een stijgende lijn, maar de tendens is positief.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 3 september 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email